Τοπικές Ειδήσεις

Ενα υπερσύγχρονο διαγνωστικό εργαστήριο στη Ρόδο με νέο μικροβιολογικό-βιοπαθολογικό τμήμα

Το Διαγνωστικό Εργαστήριο Σταυρούλη, μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν στη Ρόδο μόνο στον τομέα των απεικονιστικών διαγνωστικών υπηρεσιών, προσφέροντας ένα πολύ μεγάλο εύρος διαγνωστικών εξετάσεων με νέες σύγχρονες τεχνικές, σε εγκαταστάσεις που σέβονται τον άνθρωπο και με το άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό πάντα στη διάθεση των ασθενών.
Το υπερσύγχρονο “Διαγνωστικό Σταυρούλη” επενδύοντας συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υπηρεσίες, προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ολοκαίνουριας πτέρυγας Μικροβιολογικού – Βιοπαθολογικού Τμήματος που σε συνδυασμό με το υπάρχον Απεικονιστικό Τμήμα αποκτά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πεδίο των διαγνωστικών υπηρεσιών. Συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ και όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εξυπηρετεί άμεσα τους ασφαλισμένους πραγματοποιώντας συνταγογραφημένες και μη εξετάσεις.


Στον δεύτερο όροφο του Διαγνωστικού στεγάζεται πλέον το Μικροβιολογικό – Βιοπαθολογικό τμήμα, του οποίου επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο έμπειρος ιατρός μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος Μανόλης Σταυρούλης του Δημητρίου (πρώην επιμελητής Α’ του Μικροβιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου και υπεύθυνος του εργαστηριακού τμήματος RT-PCR COVID-19 στο Νοσοκομείο της Ρόδου). Το νέο Μικροβιολογικό – Βιοπαθολογικό Τμήμα στεγάζεται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, φιλόξενο και φιλικό για τον ασθενή και αποτελείται από υπερσύγχρονους αναλυτές στον τομέα της Βιοπαθολογίας & Μικροβιολογίας, Μοριακής Βιολογίας καθώς και Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιμοληψίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 7:00 έως και τις 15:00, ενώ πραγματοποιούνται και το Σάββατο από τις 08.00-13.00.
Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση στην πρωτοβάθμια υγεία που θα ωφελήσει άμεσα τους πολίτες, καθώς ο συνδυασμός των δύο τμημάτων, μικροβιολογικού και απεικονιστικού, θα παρέχει σε έναν προορισμό όλο το εύρος των εργαστηριακών εξετάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία.


Χάρη στην ήδη υπάρχουσα «state of the art» τεχνολογία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και στους νέας γενιάς αναλυτές της νέας πτέρυγας, ο χρόνος αναμονής αποτελεσμάτων του ασθενή έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα την αυθημερόν παράδοσή τους. Ενδεικτικά, το νέο Μικροβιολογικό – Βιοπαθολογικό τμήμα έχει τη δυνατότητα να παράγει 800 αιματολογικά αποτελέσματα την ώρα, γεγονός που παρουσιάζει τη δυναμική και το εύρος εξεταζόμενων που μπορεί να εξυπηρετήσει το “Διαγνωστικό Σταυρούλη”.


Πέρα από την άμεση λήψη αποτελεσμάτων το “Διαγνωστικό Σταυρούλη” φροντίζει συνεχώς για τη βελτίωση της εμπειρίας παραμονής των εξεταζόμενων στο κέντρο. Ένα ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον βασισμένο στη φιλοσοφία medical living architecture εξασφαλίζει τη σωματική άνεση του ασθενή, τη φιλικότητα και την αίσθηση ιατρικής ασφάλειας. Έτσι, στο κτήριο τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ομαλής προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, ενώ στο νέο Μικροβιολογικό τμήμα έχει διαμορφωθεί ένας παιδικός θάλαμος για τη δεκτικότερη εξυπηρέτηση των μικρών εξεταζόμενων. Όσοι υποβάλλονται σε εξετάσεις που αφορούν τον Covid-19, εξυπηρετούνται σε αποκλειστικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα τη μέριμνα του κέντρου για την προστασία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.
Επιπρόσθετα του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και των κτηριακών αναβαθμίσεων, στο “Διαγνωστικό Σταυρούλη” χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια μια καινοτόμος εφαρμογή διαμοιρασμού εξετάσεων CloudPlus, ακολουθώντας τις επιταγές της συνεχούς αναπτυσσόμενης τεχνολογικής αναβάθμισης.


Η χρήση της εφαρμογής παρέχει στους εξεταζόμενους τη διατήρηση ενός ιατρικού ιστορικού στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της υγείας τους. Χρησιμοποιώντας απλά ένα QR Code εύκολα και γρήγορα εξεταζόμενος και παραπέμπων ιατρός έχουν στα χέρια τους ένα οργανωμένο ιατρικό ηλεκτρονικό αρχείο, συμβάλλοντας έτσι καταρχάς στην έγκαιρη πρόληψη και εν συνεχεία στην ταχύτερη, ακριβέστερη και καταλληλότερη διάγνωση και ίαση του εξεταζόμενου. Η υπηρεσία αυτή έχει πολλαπλά οφέλη, αφού πέρα από τη διευκόλυνση θεραπευόμενου και θεράποντα έχει επιπροσθέτως σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα.

Το ανανεωμένο “Διαγνωστικό Σταυρούλη” αποτελεί επί συναπτά έτη ένα πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο του οποίου τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα και η κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού διασφαλίζουν την εγκυρότητα και αξιοπιστία όλων των αναλύσεων και την αμεσότητα λήψης αποτελεσμάτων. Ένας σύγχρονος χώρος ιατρικής που συνεχίζει να εξελίσσεται με μοναδικό γνώμονα την ιατρική διάγνωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου