Τοπικές Ειδήσεις

Πιο πίσω οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ- Αγγελιάδη για την επένδυση Αφάντου

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι κλειστές δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση των εγγράφων ώστε να μπούν οι τελικές υπογραφές και να γίνει το επόμενο βήμα για την πολυσυζητημένη επένδυση που ξεπερνά με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό τα 300 εκατ. ευρώ

Κι ενώ το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής είχε προγραμματιστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να μπεί κι ένα τέλος στο σήριαλ που διαρκεί πάνω από… επταετία, για μία ακόμη φορά το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται προς τα πίσω αφού δεν είναι δυνατή η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων από τις αρμόδιες κτηματολογικές υπηρεσίες που είναι κλειστές.

Ο λόγος για την επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου και δή τη μία από τις δύο επενδύσεις στην έκταση που αφορά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με τον ομογενή επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη που είχε προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το έργο έχει μακρά ιστορία αν ληφθεί υπόψη ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε εν έτει 2014, έτος κατά το οποίο είχαν αναδειχθεί οι δύο πλειοδότες  για τα δύο ακίνητα Golf – Βόρειο Αφάντου και το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου με αντίστοιχους επενδυτές την M. A. Angeliades του ομίλου Αγγελιάδη και T.N. Aegean Sun Investments, του ομίλου Νικολαϊδη από την Κύπρο με τα Atlantica Hotels and Resorts, με προσφορές 15,2 εκατ. ευρώ και 26,9 εκατ. ευρώ. Μετά από ουκ ολίγα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία με μεγαλύτερο το θέμα της αρχαιολογίας που ξεπεράστηκε στη συνέχεια, οι υπογραφές με τους επενδυτές μπήκαν το 2019, με την Aegean Sun να επιτυγχάνει και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής εκείνο το καλοκαίρι. Αμέσως μετά θα ακολουθούσε και το οικονομικό κλείσιμο με τον Μερκούριο Αγγελιάδη, ωστόσο έπρεπε να διευθετηθούν στην πορεία επιπλέον επιμέρους ζητήματα όπως π.χ. με τις εγκρίσεις από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεδομένου ότι πρόκειται για τρίτο επενδυτή, εκτός Ε.Ε., σε παραμεθόριο περιοχή. Για να φτάσει τελικά η επένδυση στο σήμερα, όπου επειδή οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι κλειστές δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση των εγγράφων ώστε να μπούν οι τελικές υπογραφές και να γίνει το επόμενο βήμα για την πολυσυζητημένη επένδυση που ξεπερνά με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό τα 300 εκατ. ευρώ.

Περιπέτειες ωστόσο με καταπατήσεις της έκτασης έχει και ο όμιλος Νικολαϊδη για το Νότιο Αφάντου, ο οποίος πάντως προχωρά με τις αδειοδοτικές διαδικασίες για το τουριστικό project που έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό και περιλαμβάνει 5άστερη μονάδα. Μέσω της εταιρείας ‘’Ανατολική Ρόδος Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία’’ ο όμιλος έχει ασκήσει 11 αγωγές εις βάρος καταπατητών σε τμήματα δημοσίων ακινήτων του νοτίου Αφάντου στην ευρύτερη περιοχή του γκόλφ, με το ΤΑΙΠΕΔ να παρεμβαίνει υπέρ του επενδυτή.

Πηγή newmoney.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου