Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην ορκωμοσία της νέας ελληνικής Βουλής. Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας προετοιμάζει τους Έλληνες για σκληρές περικοπές», είναι ο τίτλος ανάρτησης στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σημειώνει:

«Ο Eλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να ξεκινήσει τάχιστα τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Προηγουμένως προτίθεται να εκπληρώσει τους όρους των πιστωτών στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων».
«Ορκίστηκε η νέα Βουλή στην Αθήνα», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt: «Τη νέα ελληνική κυβέρνηση περιμένει πολύ δουλειά – το τυπικό μέρος, όπως η ψήφος εμπιστοσύνης και τη εκλογή του προέδρου προχωρούν τάχιστα. (…)
Η νέα κυβέρνηση αριστερών και δεξιών δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της: πρέπει να προχωρήσει τάχιστα με τις ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιήσει εκτενείς μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό».
Στόχος η έξοδος στις αγορές

«Ο Τσίπρας προαναγγέλλει δύσκολες αποφάσεις», γράφει η Frankfurter Rundschau που παρατηρεί: «Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση από τους πιστωτές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους».
Η Die Welt συγκρατεί: «Ο Τσίπρας υπόσχεται τάχιστη υλοποίηση του προγράμματος». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «μέσω της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να οδηγήσει τη χώρα του πίσω στις αγορές. (…) ‘Βασικός στόχος μας είναι να εξέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον έλεγχο και να αποκτήσουμε και πάλι πρόσβαση στις διεθνείς αγορές’, είπε ο ίδιος».
Πηγή dw.de.com

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ