Ειδήσεις

Γεραπετρίτης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί σαφές πλαίσιο για τη φορολογική πολιτική

Ένα σαφές πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί η φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ όπως τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί τόσο το αναπτυξιακό όσο και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικά, δε, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο σημείωσε ότι «θα είναι ένα οριζόντιο εγχειρίδιο ανάπτυξης. Θα υπάρχει σαφές και ασφαλές πλαίσιο χωροταξικής διάρθρωσης ώστε να αρθούν αντικρουόμενες διατάξεις. Θα είναι σαφείς οι όροι του αναπτυξιακού και επενδυτικού παιχνιδιού. Πλέον ένας επενδυτής που θα θελήσει να έρθει για ένα σχέδιο στη Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να γνωρίζει εξ αρχής ολα τα γεωχωρικά δεδομένα της περιοχής για την οποία ενδιαφέρεται ώστε να γνωρίζει τι επιχειρηματική δράση μπορεί να αναπτύξει εκεί».

Εξηγώντας τι σημαίνει ο όρος «ανάπτυξη για όλους» ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες να αναπτύξουν το δυναμικό τους».
Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους θεσμούς ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση για εκπλήξεις απέναντι στους θεσμούς. Το σχέδιο για την ανάπτυξη έχεί ηδη αναπτυχθεί και δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις, δεν θα υπάρχουν μονομερείς ενέργειες. Την ιδιοκτησία του νέου αναπτυξιακού πλάνα θα το έχουμε μόνο εμείς στη χώρα μας».

πηγή protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου