Ειδήσεις

Αρειος Πάγος: Πρόσθετο ημερομίσθιο και ρεπό δικαιούνται όσοι δουλεύουν τις Κυριακές

Διπλό μεροκάματο ή προσαύξηση αυτού κατά 75% και ένα ρεπό την εβδομάδα, θα πρέπει να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται τις Κυριακές, ανεξάρτητα αν η αποσχόλησή τους είναι νόμιμη ή παράνομη.

Αυτό επανέλαβε το Εργατικό τμήμα του Αρειου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 437/2014 απόφαση) και υποχρέωσε κατασκευαστική εταιρεία να καταβάλει σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου το ποσό των 5.487 ευρώ ως αμοιβή για την απασχόληση του κατά τις Κυριακές για την οποία δεν είχε πληρωθεί επί δύο χρόνια.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ο εργαζόμενος στην περίπτωση δικαιούται ένα πρόσθετο ημερομίσθιο για κάθε Κυριακή κατά την οποία εργάστηκε χωρίς να λάβει ρεπό άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Επεξηγώντας οι δικαστές την έννοια του αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη, σημειώνουν ότι ο εργοδότης στις περιπτώσεις που ο μισθωτός εργάζεται τις Κυριακές, αλλά δεν λαμβάνει άλλη ημέρα αναπαύσεως υποχρεούται να καταβάλει «κάθε τι που ο εργοδότης θα κατέβαλλε στον ίδιο εργαζόμενο αν εργαζόταν σε ημέρα μη αναπαύσεως, χωρίς όμως την προσαύξηση της υπερεργασίας άλλων ημερών και της αναλογίας επιδομάτων αδείας και εορτών».

Πηγή:capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου