Ειδήσεις

ΣΕΤΕ: διευκρινίσεις για τις τουριστικές εισπράξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

Με αφορμή δημοσίευμα σε οικονομική ιστοσελίδα, που συνδέει τις αυξημένες εισπράξεις του τουρισμού και την αυξημένη απασχόληση στον τομέα, με τα συνολικά έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων του Α’ επταμήνου 2014 από όλους τους τομείς της οικονομίας, ο ΣΕΤΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

“Είναι προφανές ότι μία σειρά παραγόντων όπως η περαιτέρω μείωση του μέσου κόστους μισθοδοσίας το τελευταίο δωδεκάμηνο, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τη 1η Ιουλίου του 2014, η αδυναμία πλήθους εμπόρων, βιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών, να αποδώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αλλά και η εντεινόμενη ανεργία σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, θα έπρεπε να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των συνολικών εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων του Α’ επταμήνου του 2014.

Ο τουρισμός, με τη δυναμική του ανάπτυξη και τις αυξημένες σε σχέση με το 2013 προσλήψεις (είτε πλήρους, είτε μερικής απασχόλησης) όπως αυτές εμφανίζονται στο σύστημα “Εργάνη” (80.000 – 100.000 νέες θέσεις), φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις απώλειες των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας με αποτέλεσμα το σύνολο των συνολικών εσόδων επταμήνου όλων των ασφαλιστικών ταμείων να παραμένει σταθερό.

Είναι λοιπόν το λιγότερο λανθασμένο να εγκαλείται ο δυναμικότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας επειδή καλύπτει τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν δημιουργήσει οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση και αίτημα του ΣΕΤΕ είναι η συστηματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων, ώστε να εξαλειφθεί η παραβατικότητα από όπου και αν αυτή προέρχεται.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου