Ρεπορτάζ

Προωθείται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου στον Δήμο Ρόδου

Με επείγον έγγραφό του προς τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Κώστα Ταρασλιά το Υπουργείο Εσωτερικών (Διεύθυνση Οικονομικών Τμήμα Περιουσίας) ζητεί την συγκατάθεση του Δήμου Ρόδου για την προώθηση οριστικής λύσεως στο θέμα της παραχώρησης του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα προωθείται η τροποποίηση της από 12 Φεβρουαρίου 2009 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Παραχώρηση χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου στο Δήμο Ροδίων» μετά και την υπ’ αριθμ. 54/11-03-2021 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου».
Στο σχέδιο της νέας ΚΥΑ που προωθείται προς υπογραφή λαμβάνεται υπόψιν η υπ’ αρίθμ. 28 απόφαση της 26/07.07.2021 τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με περιεχόμενο «παραχώρηση χρήσης κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου.
Στο κείμενο της νέας ΚΥΑ που οδεύει προς υπογραφή αναφέρονται τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την τροποποίηση της υπό στοιχεία ΔΥβγ/ΓΠ/174271 π.ε./12-02-2009 (σχετ. 20) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Παραχώρηση χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου στο Δήμο Ροδίων» ως κάτωθι:
• Η παρ αντικαθίσταται ως εξής: «Τη δωρεά κατά χρήση παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου, ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ‘Άνδρέας Παπανδρέου”, στο Δήμο Ρόδου, εξαιρούμενων αυτών που έχουν μέχρι σήμερα νομίμως παραχωρηθεί κατά χρήση ή κατά κυριότητα σε άλλους πλην του Δήμου φορείς, προκειμένου να στεγάσει δομές αρμοδιότητάς του».
• Προστίθενται παρ.1 α ως εξής: «Τη προσωρινή διάθεση προς χρήση του ισογείου και του Α’ ορόφου της Νέας Πτέρυγας του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου, στο Κτηματολόγιο Ρόδου μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών του κτιρίου που στεγάζει σήμερα την εν λόγω υπηρεσία και για περίοδο όχι μεγαλύτερη των εικοσιτεσαάρων (24) μηνών, για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος».
• Προστίθενται παρ.1 β ως εξής: Τον Δήμο Ρόδου θα βαρύνουν τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των παραχωρούμενων και διατιθέμενων εγκαταστάσεων, όλοι οι φόροι και τα τέλη αυτών, καθώς και οι σχετικοί λογαριασμοί των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας πλην των λογαριασμών του διατιθέμενου κτηρίου της παρ. Ι οι οποίοι βαρύνουν το Κτηματολόγιο Ρόδου.

• Η περίπτωση α της παρ. 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Για οποιαδήποτε χρήση του ακινήτου αρμοδιότητας άλλων πλην του Δήμου και του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου φορέων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 815 του Αστικού Κώδικα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου