Χωρίς χρηματικό έπαθλο ο φετινός Μαραθώνιος της Αθήνας, με τη διαδρομή του να αποτελεί μία «απόλυτη καταγραφή της κρίσης που πλήττει τη χώρα», όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, Brian Murphy, η διοργανώτρια αρχή του Μαραθωνίου ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να προσφέρει κάποιο χρηματικό έπαθλο στους νικητές, γεγονός το οποίο σαφώς θα «κλείσει» την διοργάνωση στους επαγγελματίες αθλητές.

Αντίθετα στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι καλούν «δρομείς από όλον τον κόσμο να τρέξουν στον Μαραθώνιο της Αθήνας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες που διάγουν δύσκολες στιγμές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματικό έπαθλο για τους νικητές, σημειώνει ο κ. Murphy, δεν είναι και τόσο υψηλό, με δεδομένο ότι ο περσινός νικητής Raymond Kimutai Bett από την Κένυα έλαβε το ποσό των 7.000 ευρώ (περίπου 7.668 δολάρια), ενώ η νικήτρια Consalater Chematai Yadaa το ποσό των 5.000 ευρώ (περίπου 5.477 δολάρια).

Προκειμένου να γίνει η σύγκριση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης λαμβάνει το ποσό των 150.000 δολαρίων, ενώ στο πλουσιότερο Ντουμπάι το έπαθλο φθάνει στα 200.000 δολάρια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ