ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγώνας δρόμου για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα χωρίς προβλήματα

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Δημαρχείο Ρόδου
  •  Δό­θη­καν σχε­τι­κές οδη­γί­ες στους προ­έ­δρους των Δη­μο­τι­κών Κοι­νο­τή­των 
  • Απά­ντη­ση του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη στην κρι­τι­κή που του άσκη­σε ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ

Να βά­λουν στο φουλ τις μη­χα­νές και να κά­νουν ό,τι είναι δυ­να­τό για να διε­ξα­χθεί χωρίς προ­βλή­μα­τα το δη­μο­ψή­φι­σμα την Κυ­ρια­κή, 5 Ιου­λί­ου, ζή­τη­σε από τους προ­έ­δρους των δη­μο­τι­κών κοι­νο­τή­των ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Με αφορ­μή τη διε­ξα­γω­γή του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος και το λίγο χρόνο που απο­μέ­νει προ­κει­μέ­νου να ετοι­μα­στούν τα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα και να εφο­δια­στούν με τα ψη­φο­δέλ­τια, που έφθα­σαν μόλις χθες, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σύ­σκε­ψη στην αί­θου­σα συ­νε­δριά­σε­ων του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου.

Τη συ­ζή­τη­ση πα­ρα­κο­λού­θη­σε και ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

«Μέσα σε πέντε ημέ­ρες είναι αδια­νό­η­το να γίνει κάτι τόσο με­γά­λο. Η βο­ή­θεια σας είναι απο­λύ­τως ανα­γκαία. Ο κα­θέ­νας στον τόπο του πρέ­πει να συν­δρά­μει ώστε να έχου­με την κα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή δια­δι­κα­σία. Τα προ­βλή­μα­τα είναι πάρα πολλά. Πο­νά­τε τον τόπο σας, ξέ­ρε­τε πρό­σω­πα και πράγ­μα­τα και θα κλη­θεί­τε να δια­χει­ρι­στεί­τε μια κα­τά­στα­ση, που μπο­ρεί να εμ­φα­νί­σει προ­βλή­μα­τα. Εθε­λο­ντι­κά όλοι θα ερ­γα­στού­με πολύ. Το δη­μο­ψή­φι­σμα είναι με­γά­λη δια­δι­κα­σία. Οφεί­λου­με να προ­στα­τέ­ψου­με τη συ­νταγ­μα­τι­κή διά­τα­ξη και το δι­καί­ω­μα όλων να προ­σέλ­θουν και να ασκή­σουν το δι­καί­ω­μά τους. Πρέ­πει να βρουν καλά ορ­γα­νω­μέ­να τα εκλο­γι­κά κέ­ντρα. Μπο­ρεί να ήρθε σή­με­ρα το εκλο­γι­κό υλικό. Θα ερ­γα­στού­με όλοι σκλη­ρά. Εδώ εί­μα­στε για να συ­νε­χί­σου­με τον αγώνα μας», τό­νι­σε στη σύ­σκε­ψη, ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

«Με­τα­φέρ­θη­κε από την κυ­βέρ­νη­ση ένα βάρος με­γά­λο. Όλοι θα δώ­σουν τον κα­λύ­τε­ρό τους εαυτό για να ασκή­σουν οι πο­λί­τες το συ­νταγ­μα­τι­κό τους δι­καί­ω­μα. Υπάρ­χει με­γά­λη κι­νη­το­ποί­η­ση από τις υπη­ρε­σί­ες. Στα δύ­σκο­λα εί­μα­στε μα­θη­μέ­νοι. Το έμπει­ρο προ­σω­πι­κό σε Πε­ρι­φέ­ρεια και Δήμο θα βοη­θή­σει ώστε να πάνε όλα καλά», πρό­σθε­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

«Πρέ­πει να τα­κτο­ποι­η­θούν όλα καλά. Tα πε­ρι­θώ­ρια είναι ασφυ­κτι­κά και μπο­ρεί να πα­ρου­σια­στούν ελ­λεί­ψεις ή να υπάρ­ξουν αστο­χί­ες. Πρέ­πει να είστε όλοι σε επι­φυ­λα­κή για να προ­χω­ρή­σουν με τον τρόπο που πρέ­πει οι δια­δι­κα­σί­ες στα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα. Επι­βάλ­λε­ται όλα να τα­κτο­ποι­η­θούν σωστά», τό­νι­σε ο δή­μαρ­χος κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Ο δή­μαρ­χος δή­λω­σε πως είναι θέμα χρό­νου να στα­λεί το εκλο­γι­κό υλικό σε όλα τα εκλο­γι­κά κέ­ντρα.

«Πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στούν θέ­μα­τα πρα­κτι­κά, που μπο­ρεί να δη­μιουρ­γή­σουν προ­βλή­μα­τα. Για το λόγο αυτό θα πρέ­πει όλοι να είστε στις επάλ­ξεις. Είναι ανά­γκη επί­σης να το­νί­σου­με πως δεν προ­βλέ­πο­νται από τη δια­δι­κα­σία απο­ζη­μιώ­σεις και επι­δό­μα­τα εκλο­γι­κά. Όλα είναι σε εθε­λο­ντι­κή βάση. Μπο­ρεί να δη­μιουρ­γη­θούν και κενά και στις θέ­σεις των εκλο­γι­κών αντι­προ­σώ­πων. Όλα αυτά θα πρέ­πει να κα­λυ­φθούν Όμως όλοι επι­βάλ­λε­ται να είναι σε επι­φυ­λα­κή», δή­λω­σε ο κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Ο δή­μαρ­χος ζή­τη­σε από τους προ­έ­δρους των δη­μο­τι­κών κοι­νο­τή­των να είναι έτοι­μοι να ακού­σουν και πα­ρά­πο­να από τους εκλο­γι­κούς αντι­προ­σώ­πους γιατί δεν είναι πλέον δυ­να­τό να προ­σφερ­θεί τροφή ή καφές από το Δήμο Ρόδου, λόγω της οι­κο­νο­μι­κής στε­νό­τη­τας.

«Θα πρέ­πει να είστε σε επι­φυ­λα­κή και να βρεί­τε τρό­πους για να κα­λύ­ψε­τε και αυτές τις ανά­γκες γιατί δεν έχει προ­βλε­φθεί κάτι. Η δια­δι­κα­σία θα είναι πιο εύ­κο­λη. Πι­στεύω πως πολύ γρή­γο­ρα θα δη­μο­σιο­ποι­η­θούν και τα απο­τε­λέ­σμα­τα», τό­νι­σε ο κ. Χα­τζη­διά­κος.

Απά­ντη­ση στην κρι­τι­κή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ από τον Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη

Σε δη­λώ­σεις του μετά τη σύ­σκε­ψη ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος έδωσε απα­ντή­σεις στα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για την κρι­τι­κή που του άσκη­σαν και τό­νι­σε πως όλα θα γρα­φούν στην ιστο­ρία, όταν θα κα­τα­λα­γιά­σει η κα­τά­στα­ση.

«Θα πρέ­πει ο κα­θέ­νας να σέ­βε­ται το Σύ­νταγ­μα που ισχύ­ει για όλους και όχι για κά­ποιους μόνο. Δεν είναι α λα κάρτ. Ο κα­θέ­νας έχει δι­καί­ω­μα να εκ­φρα­στεί και να κα­τα­θέ­σει προ­τά­σεις. Τεί­νει να κυ­ριαρ­χή­σει όμως μια ιδιό­τυ­πη αντί­λη­ψη -που δεν θα την χα­ρα­κτη­ρί­σω φα­σι­στι­κή- η οποία επι­βάλ­λει να υπάρ­χει μια και μόνο θε­ό­σταλ­τη άποψη, την οποία θα πρέ­πει να ακο­λου­θούν όλοι. Αυτό είναι άκρως επι­κίν­δυ­νο, ει­δι­κά όταν εκ­φρά­ζε­ται από αν­θρώ­πους που υπη­ρε­τούν το κοι­νο­βού­λιο. Συ­να­ντη­θή­κα­με με τους βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και συ­ζη­τή­σα­με για τον ΦΠΑ. Σε ένα πο­λι­τι­σμέ­νο κρά­τος όλοι σέ­βο­νται το Σύ­νταγ­μα και γνω­ρί­ζουν πως ο κα­θέ­νας μπο­ρεί να εκ­φρά­ζει την άποψή του. Για το ΦΠΑ έχω απα­ντή­σει χι­λιά­δες φορές. Γί­νε­ται όμως για αυτό προ­πα­γάν­δα ψευ­δής, συ­κο­φα­ντι­κή, υστε­ρό­βου­λη και κα­κό­πι­στη. Με στε­νο­χω­ρεί αυτό ιδιαί­τε­ρα. Γί­νε­ται η προ­πα­γάν­δα, για να κα­λύ­ψουν αυτοί που πού­λη­σαν τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές του ΦΠΑ στην τρόι­κα, τη δική τους προ­δο­σία. Η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση «πού­λη­σε» τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές στην τρόι­κα. Είμαι αυτός που το απε­κά­λυ­ψε στο πα­νελ­λή­νιο και δεν δέ­χο­μαι από ου­δέ­να όψιμο υπε­ρα­σπι­στή του θέ­μα­τος καμία πα­ρα­τή­ρη­ση. Αν είχαν κάνει το ένα χι­λιο­στό των αγώ­νων που έχω διε­ξά­γει εγώ για τον ΦΠΑ τώρα το θέμα θα είχε αντι­με­τω­πι­στεί. Τους πα­ρα­δί­δω στην κρίση του λαού, όταν θα γρα­φτεί η ιστο­ρία και δεν θα είναι φορ­τι­σμέ­νη η κα­τά­στα­ση. Η αλή­θεια πάντα λά­μπει. Οι μόνοι που έχουν μεί­νει αμε­τα­κί­νη­τοι σε αυτό εί­μα­στε εμείς που υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τα νησιά ανε­ξαρ­τή­τως κα­τα­στά­σε­ων, χωρίς ιδιο­τέ­λεια, υστε­ρο­βου­λία και προ­σω­πι­κή ατζέ­ντα. Αυτοί που έβα­λαν προ­σω­πι­κή ατζέ­ντα είναι αυτοί που πώ­λη­σαν τον ΦΠΑ στην τρόι­κα για λό­γους ισο­νο­μί­ας. Τότε οι άν­θρω­ποι αυτοί είχαν χάσει τη λαλιά τους», τό­νι­σε ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τη με­τά­δο­ση των απο­τε­λε­σμά­των από την Πε­ρι­φέ­ρεια, ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Θα λει­τουρ­γή­σου­με, όπως και τα προη­γού­με­να χρό­νια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.