Ρεπορτάζ

Καθηγητής ζητεί αποζημίωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αγωγή σε βάρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την οποία ζητεί, να του καταβάλουν το συνολικό ποσό των 538.000 €, για την αποκατάσταση της ζημίας (διαφυγόντες μισθούς) και ηθικής βλάβης, αφού με παράνομες πράξεις, παραλείψεις και υλικές ενέργειες, δεν επετεύχθη, για τυπικούς λόγους, η έκδοση πράξεως διορισμού του, μετά από 11 συναπτά έτη από την ομόφωνη εκλογή του, άσκησε ένας Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, που λόγω της επικείμενης αποχωρήσεώς του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τα προσόντα του και ουσιαστικά έχει καταστραφεί η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.
Ο Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ρόδο, στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με έμφαση στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών και την μετακωδικοποίηση», εξελέγη ομοφώνως ως Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Όμως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικότερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, δεν εξέδωσε ποτέ την πράξη διορισμού του, διότι έκρινε μη νόμιμη την σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος λόγω εξαιρέσεως μελών του από τη συμμετοχή σ` αυτό.
Την άποψη του Πρυτάνεως, ακολούθησε και ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ανέπεμψε, με απόφασή του το 2004, την εκλογή του ως Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Πάρα ταύτα, τα όργανα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ θα έπρεπε να επισπεύσουν την διαδικασία αναπομπής, κινήθηκαν με χρονική βραδύτητα και 11 χρόνια μετά την ομόφωνη εκλογή του, δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι σήμερα, η διαδικασία διορισμού του, όταν μάλιστα επίκειται, τον Αύγουστο του 2014, και η αποχώρησή του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, λόγω ορίου ηλικίας.
Έτσι ο Μόνιμος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκλεγείς ομοφώνως στην θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγκάστηκε να ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την οποία ζητεί, να του καταβάλουν το ως άνω ποσό, αφού με τις παράνομες πράξεις, παραλείψεις και υλικές ενέργειες, τόσο του αρμόδιου Υπουργού, όσο και των οργάνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν επετεύχθη, για τυπικούς λόγους, η έκδοση της σχετικής πράξεως του διορισμού του.

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι:
α) η πράξη του αρμόδιου Υπουργού, περί αναπομπής της ομόφωνης εκλογής του στην θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι παράνομη,
β) παράνομα ο Υπουργός δεν ανεκάλεσε, μέχρι σήμερα, την εκδοθείσα (το 2004) παράνομη απόφαση της αναπομπής της ομόφωνης εκλογής του στην θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως είχε νομική και ηθική υποχρέωση,
γ) η διαδικασία περαιώσεως της εκλογής του στην θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή, υπερέβη σε κάθε περίπτωση, τον εύλογο χρόνο που προβλέπεται για την Διοικητική Διαδικασία του διορισμού του,

δ) τα όργανα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το 2003, ότε και εξελέγη ομοφώνως στην θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέχρι σήμερα, δηλαδή κατά την διάρκεια των (11) ετών, προέβησαν σε παράνομες και παρελκυστικές ενέργειες, οι οποίες καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του διορισμού του, ενεργώντας υπό συνθήκες που δεν δικαιολογούν την μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου