ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης υπέβαλε ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με ηρωίνη

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
Ηρωίνη

Ενώπιον του Εισαγ­γε­λέα Εφετών Δωδε­κα­νή­σου με αίτηση για την αντι­κα­τά­σταση της προ­σω­ρι­νής του κρά­τη­σης με περιο­ρι­στι­κούς όρους προ­σέ­φυγε ένας 32χρονος, που γεν­νή­θηκε στη Ρόδο και δια­μέ­νει στην Κάλυμνο, ο οποίος έχει ήδη παρα­πεμ­φθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της περι­φέ­ρειας του Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου για ανθρω­πο­κτο­νία με δηλη­τη­ρια­σμένη ηρωίνη του Σ. Σ. του Ν., 26 ετών, κατοί­κου εν ζωή Καλύ­μνου.

Ο 32χρονος νοση­λευό­ταν σε Κλινική Εντα­τι­κής Θερα­πείας νοσο­κο­μείου των Αθηνών, έχοντας υποστεί εμβολή και υπο­βλη­θεί σε τρα­χειο­τομή, μετά από χρήση ηρωίνης εντός των φυλακών του Κορυ­δαλ­λού, όπου κρα­τεί­ται προ­σω­ρινά.

Στην ίδια υπόθεση έχουν παρα­πε­φθεί ένας 23χρονος κι ένας 39χρονος.

Ο πρώτος φέρεται ο ίδιος και δια του δεύ­τε­ρου συγκα­τη­γο­ρού­με­νού του να προ­κά­λε­σαν με πειθώ και παραι­νέ­σεις τον τρίτο συγκα­τη­γο­ρού­μενό τους, να σκο­τώ­σει τον Σ. Σ. του Ν., δια­θέ­το­ντάς του άγνωστη ποσό­τητα αμφι­βό­λου ποιό­τη­τας ηρωίνης.

O τρίτος φέρεται να διέθεσε την ηρωίνη στο θύμα από τη χρήση της οποίας επήλθε ο θάνατός του την 2α Απρι­λίου 2021.

Στην αίτησή του υπε­ρα­μύ­νε­ται εκ νέου της αθω­ό­τη­τάς του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι δεν ικα­νο­ποι­ή­θηκε από τον Ανα­κριτή της Κω αίτημά του για τη διε­νέρ­γεια πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης και ότι διεκόπη βιαίως η ένταξή του στο πρό­γραμμα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη της Καλύ­μνου.

Ισχυ­ρί­ζε­ται ότι από το απο­δει­κτικό υλικό που έχει συγκε­ντρω­θεί δεν υφί­στα­ται επι­κοι­νω­νία του με συγκα­τη­γο­ρού­μενό του και από κατά­θεση αδελφού του θύματος που ισχυ­ρί­ζε­ται ότι δεν έχει σχέση με τον θάνατο από ηρωίνη του 26χρονου.

Για την υπόθεση μάλιστα για την οποία φέρεται να είχε κίνητρο ενα­ντίον του θύματος αθω­ώ­θηκε από το Μονο­με­λές Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου τον Σεπτέμ­βριο του 2021, ενώ ο αδελφός του θύματος κρίθηκε ένοχος δια­κί­νη­σης απο­στο­λής ναρ­κω­τι­κών και η μητέρα του θύματος απο­δέ­χθηκε ότι ο γιος της πίεζε το θύμα αδελφό του να παρα­λά­βει ναρ­κω­τικά.

Ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η παρα­μονή του στις Φυλακές θα επι­φέ­ρει ίσως και τον θάνατό του, αφού είναι ανά­πη­ρος σε ποσοστό άνω του 80% και τονίζει ότι την 31η Μαρτίου 2022 εισήχθη στην ΜΕΘ του Νοσο­κο­μείου Σισμα­νό­γλειο – Αμαλία Φλέμιγκ και παρέ­μεινε έως τις 4 Μαΐου 2022, με νεκρω­τική πνευ­μο­νία και ανα­πνευ­στική ανε­πάρ­κεια και υπο­βλή­θηκε σε τρα­χειο­στο­μία, μετά από δια­σω­λή­νωσή του.

Μετα­φέρ­θηκε στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Αττικής Γεν­νη­μα­τάς και λόγω αδυ­να­μίας πλέον παρα­μο­νής στην φυλακή τον μετα­φέ­ρουν, συνο­δεία αστυ­νο­μι­κών, σε διάφορα δημόσια νοσο­κο­μεία για την ανα­γκαία θερα­πεία και απαι­τεί­ται να οδη­γη­θεί σε κέντρο απο­κα­τά­στα­σης ανα­πή­ρων.

Θυμί­ζουμε ότι από ανάλυση των απα­ντή­σεων εται­ρειών κινητής τηλε­φω­νίας καθώς και νόμιμα κατα­γε­γραμ­μέ­νες συνο­μι­λίες προ­έ­κυψε ότι ο 32χρονος που χρη­σι­μο­ποιούσε δύο τηλε­φω­νι­κές συν­δέ­σεις, εντός των Δικα­στι­κών Φυλακών Κω, στις οποίες εκρα­τείτο εκείνο το χρονικό διά­στημα και στις οποίες ανα­φέ­ρε­ται το μικρό του όνομα, το ψευ­δώ­νυμο του “Μπίλμπο” και το ΑΜΚΑ του και ο 23χρονος, ο οποίος χρη­σι­μο­ποιεί κινητό φαί­νε­ται να σχε­διά­ζουν τον τρόπο τέλεσης ανθρω­πο­κτο­νίας σε βάρος του 26χρονου και συγκε­κρι­μένα την άμεση συν­δρομή σε άτομο, το οποίο επρό­κειτο να προ­μη­θεύ­σει με ουσία αυτόν, η οποία θα τον οδη­γή­σει στον θάνατο, ανα­φέ­ρο­ντας στις μεταξύ τους επι­κοι­νω­νίες χαρα­κτη­ρι­στι­κές φράσεις όπως “Θα τους φάμε εμείς”, “Αυτό, μη, μη λες τίποτα από τα τηλέ­φωνα”, “θα δώσω 50 γραμ­μά­ρια κάπου, θα μας, θα γίνει η δουλειά από μόνη της”, “όχι, όχι ρε δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό μη τα λες από το τηλέ­φωνο, θα το κάνουν άλλοι”, ενώ παράλ­ληλα ανα­φέ­ρο­νται απειλές προς τον θανόντα και την οικο­γέ­νειά του, προ­κει­μέ­νου να αλλάξει την κατά­θεσή του, καθώς και η πρόθεση του 23χρονου να σκο­τώ­σει τον 26χρονο με όπλο.

Από την νεκροψία-νεκροτομή και διε­νέρ­γεια τοξι­κο­λο­γι­κών εξε­τά­σεων προ­έ­κυψε ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε συνε­πεία δηλη­τη­ρί­α­σης από κατα­σταλ­τικό του κεντρι­κού νευ­ρι­κού συστή­μα­τος (ηρωίνη).

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.