Ειδήσεις

Διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα στην 80 ΑΔΤΕ!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης έρευνα επιθεωρητών οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη διαχείρηση του Κεντρικού Ταμείου της 80ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) στην Κω.

Η έρευνα προκλήθηκε μετά την ανακάλυψη ελλείμματος ύψους 200.000 ευρώ με υπόλογο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένα λοχαγό, διευθυντή της υπηρεσίας.
Το έλλειμμα διαπιστώθηκε από τον ταμία ο οποίος επέστρεψε την Τετάρτη στην εργασία του (απουσίαζε σε άδεια) και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έγινε υπεξαίρεση χρημάτων την 26η Μαρτίου 2014.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου αλλά και η Εισαγγελέας της Κω, προφορικώς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου,
«την Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ στη νήσο Κω, ύστερα από έλεγχο στο Κεντρικό Ταμείο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα. Για το συμβάν διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα διεξάγεται σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών».

Είναι αυτονόητο ότι τα ακριβή περιστατικά θα διαπιστωθούν και περιγραφούν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ σημειώνεται ότι δεν έχουν επιβληθεί πειθαρχικές κυρώσεις σε αξιωματικούς, αφού εκκρεμεί η έκδοση πορίσματος Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου