Ειδήσεις

Χάρτης ECDC: Στο “κόκκινο” η μισή Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τεστ, κρούσματα, θετικότητα

Η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα από τον κορονοϊό αποτυπώνεται στους αναθεωρημένους χάρτες, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η μισή Ελλάδα έχει πλέον γίνει “κόκκινη”. Στον χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας το κόκκινο χρώμα έχει εξαπλωθεί στην Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κεντρική Μακεδονία και όλη την Πελοπόννησο, γεγονός που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150. Με κόκκινο χρώμα, εξάλλου, έχει χρωματιστεί το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν και περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”.

εψδψ

Ο χάρτης που αφορά στον δείκτη θετικότητας, δείχνει ότι η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο “πράσινο” χρώμα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται στο “κίτρινο”.
Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας βρίσκεται κάτω του 4%.

χαρτης

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, ο μισός σχεδόν χάρτης της Ελλάδας έχει χρωματιστεί με “κόκκινο”.

χαρτης
χαρτης
χαρτης

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου