Αθλητικά

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018. Σε αυτό περιλαμβάνονται και όλοι οι αγώνες που θα διεξαχθούν στη Ρόδο. Αναλυτικά:

4/3 International Rhodes Gran Prix

9-11/3 International Tour of Rhodes

17-18/3 Τοπικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ

1/4 1ο Sakellaris Bikes-MTB Race

14-15/4 Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου

28/4 1ο Σιρκουί Ρόδου 2018 «Sakellaris Bikes»

12-13/5 Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου

10/6 Ημερίδα Πίστας «Sakellaris Bikes»

17/6 Spaggeti House Time Trial

30/6 Ημερίδα Πίστας Έλαφος

1/7 Miele Store Rhodes Pista Challenge

26/8 Mesogeios Pista Challenge

7/10 2ο Σιρκουί Ρόδου «Sakellaris Bikes»

13-14/10 4η Ανάβαση Πανορμίτη (Σύμη)

21/10 2ο Sakellaris Bikes MTB Race

Η Εθνική Δρόμου στον Γύρο Ρόδου

Την Τρίτη 27/2 συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Σαρρής Επαμεινώνδας, και οι κ.κ. Λεβεντάκης Γιώργος, Φαραντάκης Μιχάλης και Κεφαλάκης Στέλιος. Στην συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα άμεσα αγωνιστικά προβλήματα της ΕΟΠ και διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων σε πολλά από αυτά. Συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις που προοιωνίζουν σημαντική αλλαγή στο ποδηλατικό γίγνεσθαι, με ώριμες πλέον συνθήκες. Αφορμή αυτής της συνάντησης ήταν η απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΠ να αναθέσει στον κ. Λεβεντάκη Γιώργο την ευθύνη του εφόρου Δρόμου.

Μια από τις πρώτες ενέργειες που θα γίνουν άμεσα είναι η διερεύνηση δυνατότητας παρουσίας της Εθνικής Ομάδας Δρόμου στον Διεθνή αγώνα Γύρο Ρόδου 9- 11/3/18 κάτω από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Είναι απόλυτα κατανοητό ότι θα πρέπει άμεσα όλες οι ποδηλατικές συνιστώσες να συνεργαστούν και τις επόμενες ημέρες να αρχίσει η διαβούλευση με όλο τον ποδηλατικό κόσμο για θέματα και προτάσεις. Η βοήθεια του νέου εφόρου κ. Λεβεντάκη Γιώργου θα αυξηθεί δραστικά μετά την ολοκλήρωση του Γύρου Ρόδου. Θέματα προς άμεση επεξεργασία και επίλυση Θέματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο άμεσης επεξεργασίας , συνεργασίας και προώθησης στο χώρο του αγωνίσματος του δρόμου (όπως συζητήθηκε ) :

1.Να γίνονται 3-4 Διεθνείς Αγώνες κατηγοριών 1,2 στην Ελλάδα, ώστε να παίρνουμε βαθμολογία σαν χώρα και με μικρό κόστος και συμμετοχή σαφώς πολλών Ελλήνων αθλητών . Υπάρχουν παράγοντες στην χώρα μας που έχουν ανάλογη εμπειρία και θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν τέτοιους αγώνες

  1. Να οριστεί ο τόπος των πανελληνίων πρωταθλημάτων που απομένει να οριστικοποιηθούν (δρόμος μικρών κατηγοριών, ΜΤΒ) καθώς επίσης να γίνει και η αναζήτηση φορέα ή προσώπου ανάληψης αυτών (ήδη έχει γίνει μερικώς)
  2. Να οριστεί ο τόπος και χρόνος των πανελληνίων ημερών νεολαίας (σημαντικότατη και λαοφιλής ποδηλατική δράση), καθώς επίσης να γίνει και η αναζήτηση φορέα ή προσώπου ανάληψης αυτών με μηδενικό κόστος για την ΕΟΠ
  3. Να διοργανωθεί σχολή προπονητών για το 2018 σε συνεργασία με την ΓΓΑ
  4. Να γίνουν ενέργειες ώστε να υπάρξει ειδικότητα ποδηλασίας στα ΤΕΦΑΑ (Πανεπιστήμιο).

Φυσικά, αυτές είναι μόνο μερικές, κατ΄ αρχήν προτάσεις, οι όποιες θα μπορούσαν να αποτελέσουν και αντικείμενο ανοικτής διαβούλευσης μέσα στην ποδηλατική κοινότητα και επίσης να τονισθεί ότι η διοίκηση της ΕΟΠ, είναι ανοικτή σε οποιεσδήποτε προτάσεις για οποιοδήποτε αγώνισμα της ποδηλασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου