Ρεπορτάζ

Ρόδος: Νομική εφαρμογή για να συντάξει κανείς την διαθήκη του online

H πρώτη νομική εφαρμογή για να συντάξει κανείς την διαθήκη του online ξεκίνησε την λειτουργία της στην ιστοσελίδα https://diathiki.online/ και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Η ηλεκτρονική εφαρμογή έλαβε «GOLD Βραβείο Kαινοτομίας» στα #businesslawawards ανάμεσα στις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες της Ελλάδας.

Το https://diathiki.online/ είναι μια σπουδαία συνεργατική δουλειά των δικηγόρων κ.κ. Ιωάννη Χριστοδούλου και Mάνου Τεχνίτη και της πολυβραβευμένης  Dingo Phygital Agency και τους κ.κ. Ραφαήλ Κουδούνη και Παναγιώτη Τούρβα.

Το “Diathiki on-line” είναι μία υπηρεσία, του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαθηκών, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη νομική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα να συντάξουμε μια ιδιόγραφη διαθήκη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρισκόμαστε, δημιουργώντας αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για τη γνησιότητά της ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η μυστικότητα της διαθήκης, η εχεμύθεια της διαδικασίας, αλλά κυρίως η μακροχρόνια φύλαξή της και η δικαστική δημοσίευσή της στις αρμόδιες αρχές μετά τον θάνατο του διαθέτη.

Τα βήματα για την σύνταξη της διαθήκης:

-Συντάσσετε τη διαθήκη σας σε ένα χαρτί.

Στη διαθήκη μπορείτε να ορίσετε ποιος θα κληρονομήσει το περιουσιακό σας στοιχείο είτε αυτό είναι κινητό είτε είναι ακίνητο.  Τη διαθήκη σας μπορείτε να τη συντάξετε στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου, γράφετε και κατανοείτε καλύτερα.

Η εφαρμογή σας καθοδηγεί βήμα βήμα, όποτε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως παραλείψατε κάτι.

-Σφράγιση Φακέλου

Μόλις η διαθήκη σας είναι έτοιμη, την τοποθετείτε σε έναν φάκελο και τον σφραγίζετε, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνονται.

-Διασφάλιση Ταυτοπροσωπίας

Ανεβάζετε ένα σύντομο βίντεο με τον εαυτό σας και την ταυτότητά σας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι είστε εσείς το πρόσωπο που συντάσσει τη διαθήκη.

-Ενημέρωση οικείου

Ενημερώνετε τουλάχιστον ένα πρόσωπο ότι μας έχετε στείλει τη σφραγισμένη διαθήκη σας. Αυτό είναι το πρόσωπο το οποίο θα μας ενημερώσει όταν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαθήκη σας και από το οποίο θα ζητήσουμε να μας στείλει τα ανάλογα πιστοποιητικά.

-Αποστολή Φακέλου στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διαθηκών

Στέλνετε τον σφραγισμένο φάκελο ταχυδρομικά στη διεύθυνση που σας υποδεικνύεται στο αντίστοιχο βήμα της εφαρμογής. Όταν παραλάβουμε τον σφραγισμένο φάκελο, τον αρχειοθετούμε και τον φυλάμε, μαζί με το ηλεκτρονικό αρχείο βίντεο, σε τραπεζική θυρίδα, για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

-Τροποποίηση / Ανάκληση

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε τη διαθήκη σας ή να την ανακαλέσετε, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου