Τοπικές Ειδήσεις

ΟΧΙ, αυτή εδώ δεν μπορεί να είναι εικόνα πόλεως!

Η εικόνα που παρουσιάζει το εγκαταλελειμμένο ακίνητο στη συμβολή των οδών Διαγοριδών και Παύλου Μελά είναι τελείως απαράδεκτη και σ’ αυτό έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη η “δημοκρατική”, που δεχόταν και εξακολουθεί να δέχεται σωρεία καταγγελιών από αγανακτισμένους συμπολίτες μας.
Κάτω από τις πιέσεις αυτές η προηγούμενη δημοτική αρχή φρόντισε να καθαρίσει το ακίνητο (είναι άγνωστης ιδιοκτησίας;), αλλά τα πράγματα επανήλθαν στην πρότερη αυτών κατάσταση.
Μάλιστα ένας τεράστιος κλώνος έχει αποχωριστεί από το μεγάλο δέντρο εδώ και μήνες, έχει ξεραθεί και “μολύνει” έτι περαιτέρω την ήδη άθλια κατάσταση, σε συνδυασμό με τους κατά κανόνα γεμάτους από σκουπίδια κάδους και το κατεστραμμένο οδόστρωμα.
Ξέχωρα από το γεγονός ότι αν εκδηλωθεί κάποια φωτιά θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το τετράγωνο, δεν μπορεί να μένει κανείς αδιάφορος από την εικόνα αυτή.
Ο Δήμος Ρόδου όφειλε, εδώ και χρόνια (σε συνεργασία ενδεχομένως με την ΠΥΡ) να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, να τον υποχρεώσει να καθαρίσει το οικόπεδο και να του επιβάλει και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Αν το οικόπεδο είναι “ορφανό”, να εφαρμόσει όσα ο νόμος προβλέπει στην περίπτωση αυτή.
Πριν από 5 ημέρες, ένας ασυνείδητος, αν όχι γελοίος (επιεικής ο χαρακτηρισμός) πέταξε πάνω στο πεζοδρόμιο, στη διάβαση πεζών, τα κλαδιά φυτών που κλάδεψε, εμποδίζοντας τη διέλευση, αλλά μέχρι και χθες κανένας δεν φρόντισε να τα απομακρύνει.
Επειδή η κατάσταση, με τα πεταμένα στους δρόμους άχρηστα αντικείμενα, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή άλλο (ούτε στην Ουγκάντα δεν επιτρέπονται αυτά), ο Δήμος Ρόδου οφείλει να ασκήσει εποπτεία, ενδεχομένως μέσω της Υπηρεσίας Καθαριότητας και να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες και να τους καταμηνύει για ρύπανση του περιβάλλοντος, γιατί, ίσως να είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.
Περιττό να σημειωθεί ότι το οικόπεδο, περί ου ο λόγος, έχει μετατραπεί και σε χωματερή.

Να τελειώνουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη συμβολή των οδών Διαγοριδών και Π. Μελά, αλλά και σε κάθε άλλο σημείο, που έχει μετατραπεί ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, σε πραγματική χωματερή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αθηνά    04.02.2020 17:06

    Τι κάνει ο νέος δήμαρχος ;;;;;;;;;;;;;;;;
    Κύριε Καμπουράκη τα βλέπετε αυτά τα χάλια της πόλεως Ρόδου ;;;;;;;;;;;;;;

  • Μαρκορας    04.02.2020 15:39

    Αυτό είναι το πρόβλημα όλο? Γενικά όπου κοιτάς ένας μεγάλος σκουπιδοτοπος είναι το νησί με αναρχικές τάσεις στους δρόμους. Το βραβείο του ποιό βρομικου κόσμου πρέπει να παρουμε

Σχολιασμός άρθρου