Την παραμονή της επισήμου διημέρου επισκέψεως του Έλληνος Πρωθυπουργού στην Τουρκία, οι γείτονες φρόντισαν να δείξουν το πώς αντιλαμβάνονται εκείνοι τη «φιλοξενία» συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό της προκλήσεις τους στο Αιγαίο, με μία ειδοποιό διαφορά. Αυτή τη φορά δεν είχαμε πλήθος (παράνομων) εισόδων, οπλισμένων, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών με εμπλοκές κλπ., αλλά με δύο μόνο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας έκαναν «όλο τον θόρυβο» που επιζητούσαν και ήθελαν.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 31 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού  και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Φυσικά, ως προελέχθη, λόγω της φύσεως των αεροσκαφών, δεν σημειώθηκε καμία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) των τουρκικών με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν σε κάθε περίπτωση για να τους αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ