Τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα με την οποία προχωράει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση των δομών Υγείας στην περιφέρεια, επικεντρώνοντας στο ρόλο, τις προτεραιότητες και τις δράσεις που υλοποιεί το ΕΚΑΒ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, υπογράμμισε ο Δημήτρης Γάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής την Τετάρτη 31.01.18, παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλου που ενημέρωσε την Επιτροπή για τις Δομές και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια.

«Πιστεύω ότι ο διάλογος σήμερα στην Επιτροπή, συνεισφέρει σημαντικά στην κοινή μας προσπάθεια που στοχεύει στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, Δημήτρης Γάκης.

«Η πολιτική υγείας στην περιφέρεια θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση, που να λαμβάνει υπόψη τις γεωμορφολογικές, οικονομικές και κοινωνικές/δημογραφικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Χρειάζεται ένα επιστημονικά, ορθολογικά και χωροταξικά σχεδιασμένο περιφερειακό δίκτυο μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας, με κατάλληλα οργανωτικά και τεχνολογικά διαρθρωμένο και στελεχωμένο ΕΚΑΒ, για να μπορεί ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, όπου κι αν βρίσκεται: Σ’ ένα μικρό ακριτικό νησί, σε ορεινό χωριό, σε μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη, σε απομακρυσμένο οικισμό, σε κάθε σημείο της Χώρας. Να νιώθει (ο πολίτης), ότι η Πολιτεία ανταποκρίνεται στον κοινωνικό της ρόλο, παντού και ισότιμα και με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των Ελληνικών Περιφερειών που δημιουργούν οι γεωμορφολογικές και δημογραφικές συνθήκες της Χώρας», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ