Τοπικές Ειδήσεις

Ανακλήθηκαν οι τρίμηνες μετακινήσεις δύο ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου!!

Με απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ρόϊλου την 31η Δεκεμβρίου 2019, ανακλήθηκαν οι τρίμηνες αποσπάσεις δύο παιδιάτρων από το Κέντρο Υγείας Ρόδου, που ελήφθησαν την 22α Νοεμβρίου 2019, για την κάλυψη των αναγκών του σε ιατρικό προσωπικό!! Οι δύο διευθυντές που μετακινήθηκαν ειδικότερα επέστρεψαν από την 1η Ιανουαρίου 2020 στα καθήκοντά τους στο Κέντρο Υγείας του ΕΦΚΑ και με την απόφαση, που ελήφθη αιφνιδίως, προβλέπεται ότι θα μετακινούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μόνο για την κάλυψη εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής και ότι τα έξοδα των εφημεριών θα καλύπτονται από το νοσοκομείο.
Με δεδομένο ότι πλέον στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου υπηρετούν μόλις δύο ιατροί, η μια με βαθμό διευθυντή και ο άλλος με βαθμό επιμελητή και 4 ειδικευόμενοι, καθίσταται πλέον σαφές ότι οι δύο ιατροί του Κέντρου Υγείας θα εκτελούν μόλις 5 εφημερίες τον μήνα έκαστος και οι άλλοι τις υπόλοιπες 21!!!
Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση αρμοδίως για προκήρυξη νέων θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Θυμίζουμε ότι όταν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια είχε δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Με απόφαση της 1ης ΥΠΕ είχε διατεθεί αρχικώς στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ένας ιατρός, που ανέλαβε μάλιστα καθήκοντα την 14η Αυγούστου 2019. Έκτοτε όμως δεν προβλέφθηκε οριστική λύση ενώ δεν δικαιολογείται η αιφνίδια ανάκληση των μετακινήσεων των δύο ιατρών.
Θυμίζουμε επίσης ότι σε επιστολή που εστάλη από το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, στη 2η ΔΥΠΕ, στον αρμόδιο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, στους βουλευτές Δωδεκανήσου και στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την έλλειψη ιατρών στην παιδιατρική κλινική.
«Στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, εξωτερικά Ιατρεία, καθώς και το Νεογνολογικό Τμήμα. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από το Νοσοκομείο για την επίλυση του προβλήματος. Πλέον, έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ».
Είχε απαιτηθεί με την ίδια επιστολή ο διορισμός ή η απόσπαση από άλλο νοσοκομείο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή η εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών…
«Σε διαφορετική περίπτωση, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ» ανέφερε σε επιστολή της η προϊσταμένη της κλινικής».
Απαράδεκτη είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Ηλίας Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου