Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Έμπωνα

Η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Έμπωνα αποτέλεσε αντικείμενο της νέας παρέμβασης του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στις νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στις εκπαιδευτικές δομές που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού στα μεγαλύτερα νησιά, πρέπει να καλύπτονται κατά προτεραιότητα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Αναφέρεται στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών με ειδικότητες όπως Γυμναστής, Πληροφορικής, Μουσικής, Εικαστικών και Θεάτρου και ζητά στην επικείμενη νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών να καλυφθούν τα κενά.

Τονίζει, μάλιστα, ότι η κάλυψη της θέσης του γυμναστή είναι καθοριστική για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι καθοριστική για τη στήριξη της οικογένειας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Έμπωνα»

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Στις νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στις εκπαιδευτικές δομές που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού στα μεγαλύτερα νησιά, πρέπει να καλύπτονται κατά προτεραιότητα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Ενόψει της τέταρτης φάσης διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έμπωνα στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί κενά σε συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών, όπως:

-Γυμναστής

-Πληροφορική

-Μουσική

-Εικαστικά

-Θέατρο

Ιδιαίτερα η θέση του γυμναστή είναι καθοριστική για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι καθοριστική για τη στήριξη της οικογένειας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έμπωνα ενόψει της νέας φάσης διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου