Συνολικά 3.270 ξένοι επισκέπτες-κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία- αφίχθησαν στη Ρόδο το προηγούμενο παρασκευοσαββατοκύριακο. Η τουριστική σεζόν, συνεχίζεται κανονικά, αν και με μειωμένους πλέον ρυθμούς. Η Ρόδος είναι από τους ελάχιστους προορισμούς, που υποδέχεται ακόμη επισκέπτες σε μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, προσγειώθηκαν στο «Διαγόρας» το προηγούμενο Σάββατο συνολικά 61 πτήσεις τσάρτερ κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία. Από τα 61 αεροσκάφη τα 27 ήρθαν άδεια για να παραλάβουν τουρίστες και να τους μεταφέρουν στον τόπο διαμονής τους. Οι υπόλοιπες πτήσεις μετέφεραν συνολικά 2068 άτομα. Επίσης την Κυριακή, ο κρατικός αερολιμένας Ρόδου, δέχθηκε 33 πτήσεις τσάρτερ (από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία οι περισσότερες) με 896 επιβάτες συνολικά. Και πάλι, κάποια από τα αεροσκάφη έφθασαν άδεια για να παραλάβουν τουρίστες που ολοκλήρωναν τις διακοπές τους. Τέλος την περασμένη Παρασκευή, έφθασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, συνολικά 306 επισκέπτες.
Και μπορεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη και στις βασικές τουριστικές αγορές, να δημιουργεί νέα δεδομένα, η Ρόδος φαίνεται όμως να παραμένει ανεπηρέαστη-μέχρι στιγμής-από τις εξελίξεις. Παρά το νέο Lockdown στο Ην. Βασίλειο και την απαγόρευση των ταξιδιών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπ. Τζόνσον, Jet2/Jet2Holidays και η TUI Fly συνεχίζουν τα προγράμματά τους (μέχρι τις 15 και τις 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα), εν αναμονή των νέων κυβερνητικών ανακοινώσεων. Οι εταιρείες παρέχουν ωστόσο στους πελάτες που έχουν αγοράσει ταξιδιωτικά πακέτα για το διάστημα του lockdown, το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων τους.
Η EasyJet από την άλλη, ανακοίνωσε επίσημα ότι αναστέλλει το πρόγραμμά της μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, όσο διαρκέσει δηλαδή η περίοδος της καραντίνας στο Ην. Βασίλειο. Είχε ωστόσο ολοκληρώσει το πρόγραμμά της στη Ρόδο το περασμένο σαββατοκύριακο. Πολλά από τα άδεια αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο «Διαγόρας» ήταν της συγκεκριμένης εταιρείας.
«Ο κύριος όγκος των επισκεπτών την περίοδο του Νοεμβρίου αναμένεται από την Μ. Βρετανία. Τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών και τουρ οπερέιτορς, δεν μπορούμε όμως να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τελικά. Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου στις 5 Νοεμβρίου. Εάν υπάρξουν νέα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, ενδεχομένως να επηρεαστεί και η Ρόδος», δήλωσε ο κ. Νίκος Γερονικόλας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Ανεξάρτητα από την συνέχεια της σεζόν λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος δηλώνει ότι η Ρόδος πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη με τους 580.000 και πλέον επισκέπτες που δέχθηκε σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά και που διατήρησε μία άψογη εικόνα ως τουριστικός προορισμός!

«Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να υποδεχθούμε μέχρι στιγμής περισσότερους από 580.000 επισκέπτες. Είναι ένας ιδιαίτερα καλός αριθμός σε μία τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη σεζόν, λόγω της πανδημίας. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εξής. Τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και είναι αβέβαιο εάν συνεχιστούν οι πτήσεις από και προς τον κάθε ευρωπαϊκό προορισμό», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ