Ειδήσεις

Εκπαιδευτική Δράση «YOUR THOUGHTS ON GREECE» και Βιωματική Διδασκαλία.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων η  Interlingua Rhodes Cambridge English Preparation Centre  υιοθετεί νέους τρόπους βιωματικής εκμάθησης, γιατί αποτελούν την πιο κατάλληλη μέθοδο διδασκαλίας για το παιδί.

Η βιωματική διδασκαλία συνδυάζει τη δράση – δραστηριότητα με την ενεργό συμμετοχή του παιδιού. Η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη και το παιδί μέσω της συμμετοχής του μαθαίνει πιο φυσικά και γρήγορα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδο με καινοτόμο χαρακτήρα, που αποτελεί εργαλείο στα χέρια των δασκάλων μας να εκπαιδεύσουν τους μαθητές μας.

«YOUR THOUGHTS ON GREECE» είναι το θέμα της δράσης, που παρουσιάσαμε 120 συνεργαζόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (μέχρι στιγμής) σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στις 21και 22 Οκτωβρίου 2017 στα πλαίσια της βιωματικής εκπαίδευσης. Στη Ρόδο κατά αποκλειστικότητα  οι μαθητές της InterlinguaRhodesμέσω ερωτήσεων-συνεντεύξεων από προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο αλλά και αυθόρμητων διαλόγων στα Αγγλικά  πήραν   μικρές συνεντεύξεις από τους  ξένους επισκέπτες μας, στην παλιά πόλη της Ρόδου. Η βόλτα άρχισε από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την οδό Ιπποτών όπου πλήθος τουριστών απόλαυσαν την παρέα των παιδιών και με χαρά απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την σκέψη τους για την χώρα μας, τι απόλαυσαν τι τους έκανε εντύπωση, τι δεν βρήκαν τόσο καλό και άλλα πολλά ,και κατέληξε στην  οδό Σωκράτους και την πλατεία Συντριβανιού όπου πλέον καταλήξαμε να συγκεντρώσουμε περίπου 130 απαντήσεις!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την αλληλεπίδραση ,απέκτησαν αυτοπεποίθηση στη χρήση της γλώσσας εκτός αίθουσας , έβαλαν στην πράξη ότι μαθαίνουν στα βιβλία και πήραν αμέτρητα κομπλιμέντα για το επίπεδο της γνώσης τους!

Χαρακτηριστικές δηλώσεις παιδιών:

  • ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥ: «μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη καινούργιες γνωριμίες και ταυτόχρονα εξαιρετική εμπειρία για αυθεντική επικοινωνία! Ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα!»
  • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ: « Από το πρότζεκτ του Σαββάτου αποκόμισα πολλά πράγματα, ήταν μια μοναδική εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουν!»
  • ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ξεπέρασα την συστολή μου, επικοινώνησα με ξένους επισκέπτες άψογα και δεν ήθελα να τελειώσει. Θα ήθελα πολύ να μπορέσω να το επαναλάβω!»

Στη συνέχεια οι συνεντεύξεις θα γίνουν μαθήματα εργασίας στις τάξεις μας και τα πορίσματα θα χρησιμοποιηθούν για εμβάθυνση των γνώσεων μας στις κουλτούρες και τις συνήθειες των λαών αλλά θα αποτελέσουν και εξαιρετική αφορμή για αυτογνωσία και αυτοκριτική! Και όλα αυτά στην αγγλική γλώσσα!

Το πρώτο γκρουπ μαθητών-συνοδώντης InterlinguaRhodes που πήραν μέρος στο βιωματικό πρότζεκτ“YourThoughtsonGreece” στις 21/10/17 ήταν:

Μαρία Κοντού, Ιωάννα Χατζηδιάκου, Πέρσα Σαλαχούρη, Κατερίνα Σακελλαρίδη, Ανδριάνα Βαλάσκα, Αθανασία Κακλιού, Λευτέρης Ιωαννίδης,Τάσος Δημητριάδης, Σοφία Καρεκλά, Ελένη Καρεκλά, Μαρία Μπάκαλου, Κωσταδήμα Βενετία ,Αγγελική Καρπαθάκη, Αλεξία Λαμπριανού, Κατερίνα Χαλκιά, Κατερίνα Βουβουδάκη,ΛίλιανΚαραμάριου, Μαρία Χριστοφίδη.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου