Αθλητικά

Ζόρικη προβλέπεται η νέα χρονιά για τη διαιτησία

Με δύσκολο γρίφο μοιάζει για τους παράγοντες της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΔ η διαχείριση των διοργανώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το ερωτηματικό για την κατάσταση, στην οποία θα βρίσκονται οι διαιτητές μετά την παρατεταμένη αποχή τους από κάθε δραστηριότητα, τόσο αγωνιστική όσο και εκπαιδευτική, δεν είναι το μοναδικό που απασχολεί στην τελική ευθεία του δρόμου προς την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.
«Πονοκέφαλο» στους παράγοντες της διαιτησίας αλλά και της Ένωσης, προκαλεί και ο αριθμός των διαθέσιμων εν ενεργεία διαιτητών, ο οποίος ειδικά στο Βόρειο Συγκρότημα μοιάζει να είναι απελπιστικά μικρός.
Λόγω αλλαγών στα επαγγελματικά τους και αναγκαστικών μετακινήσεων, στην Κω έχουν μείνει μόλις έξι διαιτητές (πέρσι ήταν περίπου δεκαπέντε) και εφόσον δεν εμφανιστούν νέοι (π.χ. εκπαιδευτικοί, στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας), τόσο η διαδικασία του καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος, όσο και των ορισμών των διαιτητών, θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά προβληματική.
Αντίστοιχο πρόβλημα, αν και στην παρούσα φάση δεν είναι τόσο έντονο, υπάρχει και στη Ρόδο.
Οι έμπειροι ούτως ή άλλως δεν περίσσευαν, κάποιοι αποχώρησαν, αρκετοί έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ όπως συμβαίνει σε όλους τους χώρους, έτσι και σ’ αυτόν της διαιτησίας, υπάρχουν οι αρνητές του εμβολιασμού κατά του covid-19, η μελλοντική στάση των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστη.
Προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ε.Δ. (Βαγγέλης Κατσιδώνης, Κώστας Ζαννετίδης και Μπάμπης Λάμπρου), η ΕΠΣΔ έχει αποφασίσει να ορίζει παιχνίδια και τις καθημερινές, με την προσδοκία στην πορεία των τοπικών πρωταθλημάτων η δύναμη των εν ενεργεία διαιτητών να αυξηθεί και ταυτόχρονα να μπουν στον «χορό», έστω στις διοργανώσεις των αναπτυξιακών ηλικιών, οι απόφοιτοι της σχολής διαιτησίας, που περιμένουν την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διενέργειας των εξετάσεών τους.
Εξυπακούεται πως η διοργάνωση νέας σχολής το συντομότερο, είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα της Ένωσης και του ΣΔΠΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου