Ρεπορτάζ

Συνάντηση για την κρουαζιέρα στο Δημαρχείο Ρόδου

Στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για την κρουαζιέρα με το ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Αντώνιος Καλούδης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Κουμπενάς και ο κος Γεράσιμος Κανακάρης μέλος του ΔΣ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου Βασίλειος Παπαοικονόμου, και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΛΤ, ο λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης και ο διευθυντής του Τελωνείου Βασίλης Κούρτης.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, στη γενικότερη λειτουργία του λιμένα και στο προγραμματικό του σχέδιο, ειδικά σε σχέση με την κρουαζιέρα. Διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σχετικά με την ασφάλεια αλλά και με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα κρουαζιερόπλοια, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα λιμάνια της Σαντορίνης και της Μυκόνου, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης.
Παράλληλα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα νέα δεδομένα στους ελέγχους διαβατηρίων και τα στάδια προετοιμασίας του λιμένα, που διαθέτει όλες τις υποδομές για να υποστηρίξει την νέα διαδικασία, από το 2021.

Τέλος έγινε αναφορά και στην ενίσχυση του προορισμού της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου στα επόμενα χρόνια και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκεται να διαδραματίσει το λιμάνι της Ρόδου.
«Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το έργο που αφορά στην αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας στα λιμάνια μας, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από το 2021 για την είσοδο επιβατών κρουαζιέρας από χώρες εκτός Σένγκεν.
Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ένωση. Και οι δύο πλευρές επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία για την ενίσχυση της κρουαζιέρας», δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου στη «δημοκρατική» και συμπλήρωσε ότι στόχος του ΔΛΤ είναι η κατάρτιση ενός νέου master plan για τα λιμάνια με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση του τομέα κρουαζιέρας αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου