Ειδήσεις

Nέα παρέμβαση της Έλ. Κουντουρά στην Κομισιόν-Ερώτηση για την αποφυγή ντόμινο κατάρρευσης υγιών επιχειρήσεων και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας από την πτώχευση της Thomas Cook

Η Eυρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά με νέα παρέμβασή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά σε ερώτησή της να υπάρξουν ενέργειες με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων που επηρέαζονται από την κατάρρευση της Thomas Cook, να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ΕΕ, και να αποτραπεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στον τουριστικό τομέα.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η κα Κουντουρά, γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, όπου τα ξενοδοχεία υπέστησαν άμεση ζημιά πάνω από 190 εκατ. ευρώ καθώς και στην Ισπανία, όπου αντίστοιχα η ζημιά άγγιξε τα 250 εκατ. ευρώ και πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, συντονίστριας της GUE/NGL στην Επιτροπή Μεταφορών & Τουρισμού TRAN, την ερώτηση συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος της TRAN, Ευρωβουλευτής της Ουγγαρίας, της Ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, κ. István Ujhelyi, και ο Ευρωβουλευτής της Ισπανίας, συντονιστής της κεντρώας φιλελεύθερης Ομάδας Renew Europe στην ΤRAN, κ. José Ramón Bauzà Díaz.

“Η ερώτηση αποτελεί συντονισμένη παρέμβαση, που κινητοποίησε η κα Κουντουρά, με στόχο την άσκηση πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κατεύθυνση να καταρτίσει σχέδιο ώστε να αποτραπεί ντόμινο καταρρεύσεων σε υγιείς επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, και ξενοδοχεία. Καθώς επίσης και για να υπάρξουν ενέργειες ώστε μη βρεθούν οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη αντιμετώπες με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις βαρύνονται με υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις λόγω των ανεξόφλητων χρεών της Thomas Cook προς αυτές, παρότι είναι οικονομικά υγιείς” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή το σχέδιο διάσωσης της Condor, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται την ερχόμενη εβδομάδα να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει δάνειο-γέφυρα της γερμανικής κυβέρνησης, η κα Κουντουρά και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, ρωτούν εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται

  • να προχωρήσει σε δράσεις που θα διασφαλίσουν σε όλη την ΕΕ τη συνέχιση λειτουργίας των υγιών επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση της Condor, και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας
  • να δημιουργήσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων προορισμού που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τη ζημιά στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών, στην απασχόληση και στην προστασία των καταναλωτών , που προκαλεί η χρεωκοπία ταξιδιωτικών οργανισμών ή αεροπορικών εταιρειών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου