Τοπικές Ειδήσεις

Kινητοποιήσεις από γονείς για τα κενά στα σχολεία – Λουκέτο αιφνιδίως σε ολοήμερο σχολείο

Σε κινητοποίηση, για αύριο το μεσημέρι στις 13.30, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς και κηδεμόνες η Ένωση Γονέων των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ του Δήμου Ρόδου, με αίτημα “την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών”.
Όπως επισημαίνει η Ένωση «μπήκε ο Οκτώβρης και δεν έχουμε δει να έχουν παρθεί όλα τα μέτρα από το κράτος και τον Δήμο για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία μας».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:
Μπήκε ο Οκτώβρης και δεν έχουμε δει να έχουν παρθεί όλα τα μέτρα από το κράτος και τον Δήμο για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία μας. Σε πολλά σχολεία, μάλιστα, οι ελλείψεις βάζουν σοβαρά εμπόδια στη μάθηση των παιδιών μας, είτε γιατί το μάθημα δεν γίνεται όπως θα έπρεπε είτε γιατί δε γίνεται καθόλου. Υπάρχουν νήπια που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ακόμα στην τάξη γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμα παιδαγωγοί.
Κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση διαβεβαιώνει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι η χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ κάθε νέα σχολική χρονιά συναντάμε την ίδια κατάσταση.
Φτάνει πια! Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας!
Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ώρα 13.30’, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (κτήριο εφορίας).
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Να καλυφθούν όλες οι θέσεις, βασικές και ειδικοτήτων, να μη χαθεί άλλη διδακτική ώρα. Δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών.

“Λουκέτο” αιφνιδίως
στο ολοήμερο
του 18ου δημοτικού σχολείου
Eντωμεταξύ, μείζον θέμα έχει προκύψει στο 18ο δημοτικό σχολείο Pόδου, που βρίσκεται στην περιοχή των “Δασκάλων”, όταν αιφνιδίως χθες οι γονείς ενημερώθηκαν ότι παύει η λειτουργία του ολοήμερου, διότι δεν υπάρχει το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Oι γονείς, όπως είναι ευνόητο, αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση αυτή και ήρθαν προ τετελεσμένων καθώς ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, αφού ειναι και οι δύο εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους, με αποτέλεσμα να έχουν έχουν περιέλθει σε απόγνωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου