Τοπικές Ειδήσεις

Με ελλείψεις συνεχίζει να λειτουργεί το Νοσοκομείο

Χωρίς το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό παραμένουν νευραλγικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Η προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού έχει παγώσει και αναμένεται να βγει η νέα προκήρυξη στον αέρα. Μέχρι τότε όμως, η ΜΕΘ, το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και η παιδιατρική κλινική θα λειτουργούν οριακά.
«Η ΜΕΘ λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς ενώ απαιτούνται τουλάχιστον έξι. Το ίδιο ισχύει και για το αναισθησιολογικό τμήμα. Είχε αποσπαστεί μία αναισθησιολόγος από το Αττικόν, η οποία έκανε πέντε εφημερίες και έφυγε. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Κανείς μας δεν μπορεί να λείψει από τη θέση του… Αναγκαζόμαστε να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Βέβαια δεν πληρωθήκαμε ποτέ επιπλέον αυτές τις εφημερίες καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί το κονδύλι», δήλωσε στη “δ” ο πρώην πρόεδρος και μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών του ΓΝΡ κ. Β. Κινούς.
Με τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού από άλλα νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Κανείς όμως δεν προτιμά τη Ρόδο, θεωρώντας ότι είναι ακριβό το κόστος ζωής, ενώ και η απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.
«Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ να στελεχωθεί το νοσοκομείο της Ρόδου με ιατρικό προσωπικό που θα αποσπαστεί από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Αναρτήσαμε σχετικές ανακοινώσεις σε διάφορα ιατρικά σάιτ. Δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον. Δεν επιλέγουν τη Ρόδο οι γιατροί… Πλέον πρέπει όμως κάτι να γίνει. Δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο η κατάσταση. Μέχρι πότε θα μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο…», αναρωτήθηκε ο κ. Κινούς.
Οι διοικητές
Στο μεταξύ προχθές το απόγευμα έληγε κανονικά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του διοικητή στα δημόσια νοσοκομεία. Δόθηκε όμως παράταση μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον για τη θέση του διοικητή του ΓΝΡ φαίνεται να είναι έντονο και οι μνηστήρες πολλοί. Από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων επιβεβαιώνεται ότι ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες αιτήσεις που εστάλησαν στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας που θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες.
Όπως έγραψε η “δ” οι Βασίλης Παπανικόλας, Γιάννης Βασιλάκης και Μιχάλης Μαντικός ενδιαφέρονται για την πλήρωση της θέσης του διοικητή του ΓΝΡ. Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί, είναι αυτά των Βασίλη Χρύση, Ευγένιου Κορναρόπουλου, Μανώλη Τριανταφύλλου (ιατρού), Παναγιώτη Σακελλαρίου, Νίκου Καραμαρίτη και Παναγιώτη Κουνάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου