Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES και την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Ρόδο ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δημοτικών σχολείων.
Στόχος της δράσης που τιτλοφορείται «SIENCE ON BOARD» είναι η επικοινωνία των εξελίξεων της επιστήμης και η διάχυση της γνώσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού.
Εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες από το επιστημονικό προσωπικό του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ταξιδεύουν στη Ρόδο με την BLUE STAR FERRIES, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 δίνοντας σε περίπου 1.000 μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις θετικές επιστήμες onboard.
Με βιωματική προσέγγιση θα έρθουν σε επαφή με τη χημεία, τη βιολογία, την πληροφορική και θα αντιληφθούν τη σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της παρατήρησης, του πειράματος και την αξία της ερευνητικής διαδικασίας για την κοινωνία. Και όλα αυτά μέσα σε πλοίο της BLUE STAR FERRIES.
Εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό περιβάλλον του πλοίου και θα γνωρίσουν την αξία της ελληνικής ναυτιλίας.
Αυτό το φθινόπωρο η BLUE STAR FERRIES και ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ταξιδεύουν τη γνώση στους μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας.

BLUE STAR FERRIES
H BLUE STAR FERRIES είναι μέλος της Attica Group, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιριών SUPERFAST FERRIES (SFF), BLUE STAR FERRIES (BSF), HELLENIC SEAWAYS (HSW) και AFRICA MOROCCO LINKS (AML) με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 59 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια.
Επί σειρά ετών ο όμιλος Attica στηρίζει την ανάπτυξη των νέων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά του προς τη μαθητική και φοιτητική κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την τριετία 2015-2017 υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις και στα πλοία της 2.222 μαθητές & φοιτητές και υποστήριξε την εκπαίδευση 242 σπουδαστών των σχολών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για το ίδιο χρονικό διάστημα η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου μέσω κοινωνικών δράσεων, δωρεών, χορηγιών και εκπτωτικών εισιτηρίων ξεπέρασε τα €4,8 εκατομμύρια (http://bit.ly/2EQpIB6).
Η δράση Science on Board ακολουθεί τη δράση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 με την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Αμοργού σε πολιτιστικά κέντρα της πρωτεύουσας, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Attica Group «με προορισμό εσάς» και επιβεβαιώνει τη συστηματική δράση και επένδυση του Ομίλου στους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας.

ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» είναι το μεγαλύτερο δημόσιο, διεπιστημονικό Ερευνητικό Ίδρυμα της Χώρας.
Ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετέχει και οργανώνει μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης σε συνεργασία με Τμήματα Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ παρέχει την υποδομή και την επιστημονική καθοδήγηση για την ολοκλήρωση μιας πληθώρας διδακτορικών διατριβών στις Φυσικές Επιστήμες, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του επιστημονικού τοπίου της χώρας. Το κέντρο σχεδιάζει και υλοποιεί επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε νέους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συνεργασία με την BLUE STAR FERRIES αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» για εξωστρέφεια και επικοινωνία της επιστήμης σε συμπολίτες μας που, είτε για γεωγραφικούς, είτε για κοινωνικούς λόγους, δεν έχουν ίση πρόσβαση στη γνώση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ