Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου με τον διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου – Επισκέψεις σε δημοτικές κοινότητες

Τη συνδρομή του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου στη στελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου, ζήτησε ο διευθυντής του Κτηματολογίου Νίκος Ματσάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους σήμερα στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Γιώργου Πόκκια, του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα ακίνητης περιουσίας του δήμου Ρόδου Δήμου Μουτάφη και του τοπικού συμβούλου Σορωνής Σίμου Καρακόπουλου.
Ο κ. Ματσάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου, βάσει του οποίου «περισσότερες από 23 εκατομμύρια σελίδες που αφορούν ολόκληρο το ιστορικό αρχείο του Κτηματολογίου, πράξεις καταχωρήσεων, κτηματολογικά σχεδιαγράμματα ακόμα και χάρτες, έχουν σαρωθεί και αρχειοθετηθεί πλέον ηλεκτρονικά. Παράλληλα εκκρεμεί η τεχνική τακτοποίηση και μεταγραφή 2682 πράξεων  αναδασμού σε Ασκληπειό, Απολλακιά και Γεννάδι

Ο δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ματσάκη για την τεράστια προσπάθεια που ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατέβαλαν αυτά τα χρόνια και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Κτηματολογίου Ρόδου για την ασφάλεια των συναλλαγών και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου, μέσα από την κτηματολογική τακτοποίηση των ακινήτων.
Επειδή όμως ο όγκος του αρχείου είναι τεράστιος και η σάρωση δεν περιορίζεται μόνο στο αρχειακό υλικό αλλά και στις καθημερινές συναλλαγές και πράξεις, ο κ. Ματσάκης ζήτησε τη συνδρομή του δημάρχου στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών του  Κτηματολογίου. Προτάθηκε από τον δήμαρχο, προσωπικό τουλάχιστον 5 ατόμων από τους υπαλλήλους που απασχολούντο στην πρώην Δημοτική Αστυνομία, να μπορεί να απορροφηθεί στο Κτηματολόγιο και να συνεισφέρει στην σημαντική αυτή  προσπάθεια.  Ο κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε ότι, πλέον των 50000 ευρώ  που διατίθενται με προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συντήρηση των τόμων και του αρχειακού υλικού, να γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Δικηγορικό Σύλλογο και ΤΕΕ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την περαιτέρω αντιμετώπιση των αναγκών του Κτηματολογίου.

Στη συνέχεια, σε συνεδριάσεις και επισκέψεις που πραγματοποίησε ο δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, σε Κάλαθο, Πυλώνα, Λάρδο, Λάερμα, Ασκληπειό και Λίνδο, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές, με κυρίαρχα την ύδρευση, αποχέτευση και  βιολογικό. Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε δε η προτεραιότητα της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και του καθαρισμού των ρεμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που σημειωτέον έχει ήδη σε εξέλιξη και υπό δημοπράτηση σχετικά έργα.
Τέλος, ο δήμαρχος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει προγραμματισθεί για σήμερα το βράδυ, στη Λίνδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου