Συνεντεύξεις

Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου: «Τα θεμέλια για να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις είναι η εργατικότητα και η αγάπη για προσφορά»

Η κυρία Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, σε συνέντευξή της προς τη «δ» μιλά για την πρώτη θητεία και τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη. Τονίζει πώς έργα τα οποία βάλτωναν για πολλά χρόνια δρομολογήθηκαν, αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία, συντηρήθηκαν τα σχολεία ενώ πρόκειται να αναβαθμιστούν όλα τα ΚΕΠ, με στόχο να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Η ίδια ανέλαβε νευραλγικές θέσεις και απέδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε απαιτητική αποστολή. «Τα θεμέλια για να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις, είναι η εργατικότητα και η αγάπη για προσφορά. Η εμπειρία που απέκτησα στο διάστημα αυτό, είναι πολλαπλασιαστής των παραπάνω, ώστε την επόμενη πενταετία να προσφέρω ακόμη περισσότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, αξίζει και πρέπει να συνεχίσει την πορεία της, δηλώνει η κα Κιαχαγιά, επισημαίνοντας πώς: «Τα επόμενα 5 χρόνια, μας βρίσκουν πιο έμπειρους αλλά και πιο έτοιμους να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες μάχες για τη Ρόδο μας».

Κυρία Κιαχαγιά, θα ήθελα να μου περιγράψετε την εμπειρία σας από την πρώτη σας θητεία ως αντιδήμαρχος. Ποια είναι η εμπειρία σας από την ενασχόλησή σας με τα κοινά πράγματα του τόπου μας;
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας φιλοξενία, και με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους όσους συμμετέχουν στις εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης καλό αγώνα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Πραγματικά για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, και να υπηρετήσω τον τόπο μου, ως μέλος αυτής της δημοτικής αρχής. Στην ζωή μου υπήρξα πάντα ενεργός πολίτης είτε ως εθελόντρια, είτε ως μέλος συλλόγων ή ακόμα συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις που αφορούσαν στο όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στα τελευταία τέσσερα χρόνια, μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω τον τόπο μου από την θέση της αντιδημάρχου και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, αλλά και τον δήμαρχό μας Αντώνη Καμπουράκη που μου εμπιστεύθηκε μια τέτοια θέση ευθύνης.
Στο διάστημα αυτό, χρειάστηκε να διαχειριστώ μαζί με τους συναδέλφους μου διάφορες κρίσεις όπως για παράδειγμα η περίοδος του κορωνοϊού, αλλά και να λάβουμε σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι τα θεμέλια για να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις, είναι η εργατικότητα και η αγάπη για προσφορά. Η εμπειρία που απέκτησα στο διάστημα αυτό, είναι πολλαπλασιαστής των παραπάνω, ώστε την επόμενη πενταετία να προσφέρω ακόμη περισσότερα.
• Είχατε ενεργό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης των πυρκαγιών. Περιγράψτε μας, πώς ο Δήμος Ρόδου αντεπεξήλθε στη δοκιμασία αυτή;
Σας ευχαριστώ πολύ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση για την οποία πολλοί θα έλεγαν ότι θα με έφερνε σε δύσκολή θέση. Αντιθέτως, μου δίνει την ευκαιρία να διαψεύσω όσους εκμεταλλευόμενοι μια τόσο δύσκολη για τη Ρόδο στιγμή, θέλησαν να κάνουν μικροπολιτική. Όπως προανέφερα, ο εθελοντισμός είναι κομμάτι της ζωής μου. Συμμετέχω ενεργά, σε αυτό το επίπεδο κάθε φορά που το νησί μας δοκιμαζόταν από πυρκαγιές, από το 2008. Αυτή τη φορά και λόγω της ιδιότητάς μου, η ευθύνη ήταν διαφορετική. Σας βεβαιώνω λοιπόν, ότι με τις οδηγίες του δημάρχου, βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο σημείο που ορίσθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ως συντονιστικό κέντρο. Εκεί, λαμβάνοντας οδηγίες από την Πυροσβεστική αλλά και τον Ερυθρό Σταυρό, διεκπεραιώναμε όσα θέματα άπτονταν των δικών μας αρμοδιοτήτων. Για περισσότερες από 12 ημέρες, διαχειριστήκαμε μαζί με τον δήμαρχο και τους συναδέλφους μου, υπεύθυνα, όλα τα ζητήματα για τα οποία ήταν αρμόδιος ο Δήμος. Εκκενώσεις χωριών, τουριστικών καταλυμάτων, μεταφορά και φιλοξενία πληγέντων, τροφοδοσία, συνδρομή σε οχήματα, πλήρης ενεργοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου και πολλά άλλα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που με αυταπάρνηση συμμετείχαν ο καθένας στον βαθμό που μπορούσε, στην αντιμετώπιση αυτής της τραγικής συνθήκης. Όλοι μαζί, καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό τον εφιάλτη, δόξα τω Θεώ, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή, πρωτίστως.
• Ποια θα λέγατε ότι είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σημερινής δημοτικής αρχής;
Είναι πολλά αυτά που έχουμε καταφέρει στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν με ρωτάτε, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα αν δεν είχαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση, αυτή της πανδημίας. Παρόλα αυτά όμως, η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, από την πρώτη κιόλας στιγμή, σήκωσε τα μανίκια και εργάστηκε μεθοδικά, με σχέδια και σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Έργα που βάλτωναν επί χρόνια. Αναφέρω ενδεικτικά, τα έργα ύδρευσης σε διάφορες ενότητες του Δήμου μεταξύ αυτών και το δίκτυο ύδρευσης Αρχαγγέλου, που είναι ένα από αυτά για τα οποία νοιώθω και προσωπική υπερηφάνεια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ. Αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των Δήμων, για την ανανέωση του στόλου της Διεύθυνσης Καθαριότητας χωρίς να επιβαρύνουμε το ταμείο του Δήμου Ρόδου και ήδη αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε οχήματα που παραγγέλθηκαν δύο χρόνια πριν μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Αυτά για τα οποία σίγουρα νοιώθουμε υπερήφανοι είναι ότι επιτέλους ξεκίνησε η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου, ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και η αποκατάσταση της Νέας Αγοράς.
Πρωτιές φέραμε σε ό,τι αφορά την συντήρηση των σχολικών μονάδων, οι οποίες για χρόνια ήταν παρατημένες. Ένα μεγάλο μέρος των κτηριακών εγκαταστάσεων έχει ήδη αναβαθμιστεί και καθημερινά εκτελούνται νέες εργασίες. Επίσης, μετά από σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στο αρμόδιο υπουργείο, πρόκειται να αναβαθμιστούν στο επόμενο διάστημα όλα τα ΚΕΠ, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες στους εργαζομένους αλλά και το κοινό που εξυπηρετείται.
• Είστε ξανά υποψήφια με τον συνδυασμό “Με δύναμη για τη Ρόδο”. Σας συνδέσουν μακροχρόνιοι δεσμοί συνεργασίας με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, τον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά. Γιατί αξίζει την ψήφο εμπιστοσύνης του ροδιακού λαού ο Αντώνης Καμπουράκης, και γιατί θα πρέπει να ανανεώσει τη θητεία του;
Με τον Aντώνη Καμπουράκη είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ επαγγελματικά επί είκοσι συναπτά έτη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με όραμα για τον τόπο του. Έχω ζήσει από κοντά τις προσπάθειές του για την ανάδειξη του νησιού μας πολύ πριν ακόμα αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Στήριζε πάντα και συνεργαζόταν με τους τότε δημάρχους του νησιού, με γνώμονα το κοινό καλό. Όλοι τον άκουγαν και πάντα υπολόγιζαν την γνώμη και τις συμβουλές του. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να συστρατευθώ μαζί του το 2019. Η αγάπη του για τον τόπο του και η αγωνία του για ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με αναγνώριση και πέρα από τα σύνορα όχι μόνο του δήμου, αλλά και της χώρας μας.
Το μόνο κίνητρο να ασχοληθεί με τα κοινά ήταν αυτό της προσφοράς. Συνεχίζω να πιστεύω ότι όχι μόνο αξίζει, αλλά πρέπει να τον εμπιστευθεί ξανά ο ροδιακός λαός. Σίγουρα κατά την διάρκεια της πρώτης μας θητείας έγιναν και λάθη. Λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει! Όμως τα όσα καλά έγιναν στα τέσσερα αυτά χρόνια έχουν θετικό πρόσημο και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Τα επόμενα 5 χρόνια, μας βρίσκουν πιο έμπειρους αλλά και πιο έτοιμους να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες μάχες για τη Ρόδο μας!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου