Τοπικές Ειδήσεις

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Ρόδου, μετά και τη βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας:

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο αύξησης των κρουσμάτων στη Ρόδο, με δεκάδες νοσηλευόμενους ασθενείς λόγω Covid19 στο Νοσοκομείο και με αυξημένες ανάγκες σε παροχή οξυγόνου, τέθηκε εκτός λειτουργίας το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου λόγω βλάβης. Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών.

Συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου από τις 2:30 το πρωί σταμάτησε να λειτουργεί το κεντρικό σύστημα παροχής οξυγόνου και μέχρι τις 7:00 το πρωί οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι με φιάλες οξυγόνου και χειροκίνητα συστήματα να υποστηρίξουν με οξυγόνο διασωληνωμένους και άλλους ασθενείς, στους οποίους ήταν απαραίτητη η παροχή οξυγόνου.

Η επιδιόρθωση της βλάβης ήταν δυνατή μόνο από τον τεχνικό της εταιρείας που είχε την τεχνογνωσία και γι’ αυτό δεν ήταν άμεση η αποκατάσταση της βλάβης. Η διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της αποδείχθηκε και σ’ αυτή τη περίπτωση ότι έχει επιπτώσεις στην ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και την προστασία της ζωής των ασθενών.

Παρά την επιδιόρθωση της βλάβης παρουσιάζεται ακόμη πτώση της πίεσης στο δίκτυο, όταν αυξάνεται η ποσότητα παροχής οξυγόνου.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας και πολύ πιθανόν οι ανάγκες σε οξυγόνο να αυξηθούν, είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να εξασφαλιστεί η επάρκεια στο ύψος των απαιτήσεων της παροχής οξυγόνου σε κάθε ασθενή.

Η δημιουργία και η λειτουργία μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, που θα μπορούσε να λύσει οριστικά το πρόβλημα της τροφοδοσίας με οξυγόνο το Νοσοκομείο καθυστερεί για άγνωστους λόγους και στους οποίους το Υπουργείο οφείλει να απαντήσει.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιές ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

1) Να τροφοδοτηθεί άμεσα και με επάρκεια το Νοσοκομείο Ρόδου με την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται, ειδικά τώρα μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας

2) Να υλοποιηθεί το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης της μονάδας παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, που εκκρεμεί αδικαιολόγητα.

3) Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να επιστρέψει το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή εργασίας από 1 Σεπτέμβρη στην εργασία του.

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Συντυχάκης Μανώλης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου