Τοπικές Ειδήσεις

Στην αναμονή 1.000 υποψήφιοι οδηγοί στα Δωδεκάνησα

Την ικανοποίησή του, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλι με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου, που ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των πρακτικών εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς.
«Μετά από τις 4 Μαρτίου 2019 που είχαν διακοπεί οι εξετάσεις, λόγω του ό,τι ο προηγούμενος νόμος ο 4599, είχε κάποιες διατάξεις που δυστυχώς για εμάς, δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν, η νέα κυβέρνηση με τον νέο νόμο 4625, ανοίγει τον δρόμο για να ξεκινήσουν ξανά οι πρακτικές εξετάσεις, δίνοντας τέλος την αναμονή πάρα πολλών υποψηφίων για όλα τα διπλώματα (και επαγγελματικά κ.λπ.) Συνεπώς μπορούμε και πάλι να ξεκινήσουμε τις εξετάσεις, με το παλιό σύστημα –όπως τις ξέραμε. Η διαφορά είναι ότι θα συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα επανεξετάσει το πλαίσιο και των πρακτικών αλλά και των θεωρητικών εξετάσεων και μέσα σε εννέα μήνες, όπως δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, θα έχουμε έναν νέο νόμο που όμως, θα είναι άμεσα εφαρμόσιμος και όχι όπως ο προηγούμενος».
Σε ερώτηση σχετικά με το πόσοι υποψήφιοι βρίσκονται σε αναμονή, ο κ. Πορτσέλι δήλωσε ότι «είναι περίπου 1.000 άτομα. Και όπως καταλαβαίνετε με την επανέναρξη των εξετάσεων δεν θα προλάβουν να εξεταστούν μέσα σε μια εβδομάδα. Όμως, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και οι υπάλληλοι της διεύθυνσης μάς διαβεβαίωσαν, ότι οι εξετάσεις θα γίνονται σε καθημερινή βάση ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος το δυνατόν συντομότερο. Θέλουμε να ζητήσουμε από τους υποψήφιους να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή αφού με την επανέναρξη, θα προχωρήσουν με τον αριθμό προτεραιότητας. Πιστεύω ότι μέσα σε ένα – ενάμιση μήνα, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Ρόδο με τους χώρους όπου διεξάγονται οι εξετάσεις των υποψηφίων, αφού οι πίστες είναι επαρκείς και οι εξετάσεις διενεργούνται στον αστικό ιστό.
Σημειώνεται πως με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο και ψηφίστηκε, απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας, ενώ καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, «με το νομοσχέδιο επείγουσες ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση ομαλοποιείται και το υπουργείο προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης».
Επανασυστήνονται, άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και σχεδιάζεται και η περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, ανατίθεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας για τις «γουρούνες».
Τέλος, συστήνεται επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές επιτροπές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου