Κύριε Δ/ντά σχετικά με το δημοσίευμά σας στο τεύχος του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2017 (σελ. 15) επιθυμούμε να διατυπώσουμε τις ενστάσεις μας και σας ζητούμε να τις δημοσιεύσετε.
Αρχικά θέλουμε να επισημάνουμε ότι η έκθεση αυτοχρηματοδοτείται αφού οι εκθέτες πληρώνουν στην εταιρεία που ανέλαβε για το στήσιμο των περιπτέρων ούτως ώστε να εκθέτουν τα προϊόντα τους. Εξάλλου το έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο Δήμος Ρόδου δεν προσδοκεί κανένα οικονομικό όφελος αλλά μέλημά μας είναι η συνέχιση του θεσμού που η καταξίωσή του δεν είναι συνάρτηση απλά και μόνο της διάρκειας και της αντοχής του στο χρόνο που προφανώς επιβεβαιώνουν την σημασία και την αποδοχή του, αλλά του ότι πέτυχε να εδραιωθεί στην συνείδηση του επισκέπτη του παραγωγού του βιοτέχνη του εμπόρου του χειροτέχνη , ως ο χώρος προβολής του προιόντος και του αποτελέσματος που καταβάλλεται σε νευραλγικούς και αναπτυξιακούς τομείς.
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας για την διατύπωση ότι η «Εκθεση που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της και έπνεε τα λοίσθια ξαναγεννήθηκε χάρη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Αν εννοεί την χρηματοδότηση κάποιων περιπτέρων » καταλυτική συμβολή» και νεκρανάσταση της Έκθεσης αυτό πέρα από ανεδαφικό είναι και ανιστόρητο.
Αγνοεί μισό αιώνα εμπειρείας και τεχνογνωσίας για την διοργάνωση της έκθεσης και πως η έκθεση είναι ένα ταυτόσημο χαρακτηριστικό των Κρεμαστενών αφού η λειτουργία της είναι αλληλένδετη με τις Άγιες μέρες του δεκαπενταύγουστου, όπου γιορτάζεται και τιμάται η εκκλησία μας » Παναγιά Καθολική» .
Η αντοχή του συγκεκριμένου θεσμού μέσα στο χρόνο δείχνει την αναγκαιότητα ύπαρξής του και αυτό που χαρακτηρίζει την » Έκθεση της Κρεμαστής» είναι η ολοένα αυξανόμενη εμβέλεια και αίγλη της με συμμετοχές όχι μόνο τοπικές όχι μόνο Δωδ /σιακές όχι μόνο Πανελλήνιες αλλά στόχος μας θα πρέπει να είναι να την καταστήσουμε Διεθνή γιατί έχει τις δυνατότητες αρκεί να δουλέψουμε μεθοδικά να συνεχίσουμε την συνεργασία μας όλοι μαζί ο Δήμος Ρόδου – η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – οι παραγωγικές τάξεις του τόπου μας.
Μία συνεργασία άψογη – ειλικρινή στηριζόμενη σε στέρεες βάσεις έχοντας τον ίδιο στόχο και σκοπό μια συνεργασία που να μας κάνει να πιστεύουμε σε κάτι ελπιδοφόρο για τον βιοτέχνη – τον έμπορο – τον χειροτέχνη – τον αγρότη και κατ’ επέκταση για όλη την τοπική κοινωνία.
Μηδενίζει επίσης όλους αυτούς που εργάσθηκαν σκληρά διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια – αγνοεί τις αγωνίες τους για να στηθεί και να λειτουργήσει ένας τέτοιος θεσμός – αγνοεί τις προσπάθειες των προκατόχων του των αντιπεριφερειαρχών Σωτήρη Παμπάκα που επί θητείας του προστέθηκε και στηρίχθηκε ο πρωτογενής τομέας καθώς επίσης και του Αντώνη Χ ‘ Ιωάννου.
Τέλος αγνοεί τις προσπάθειες και αγωνίες του προέδρου Τσαμπίκου Ποδιώτη και των μελών που απαρτίζουν την οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης..
Είναι λοιπόν ανιστόρητη και αγενής οικειοποίηση του θεσμού μηδενίζοντας όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα χάρη στο μεράκι και στην αφοσίωση πολλών παραγόντων και ιδίως ανθρώπων του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης . Με τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθά στην παραγωγική συνεργασία επ’ ωφελεία του τόπου που αυτός θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός και στόχος . Μάλλον φαίνεται ως αδέξια προσπάθεια δόμησης του προφίλ του αχρείαστου σωτήρα.
Η επικουρεία στην διοργάνωση του θεσμού αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας, όπως και της Πολιτείας γενικότερα.
Ελάτε λοιπόν όλοι εμείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού Βιοτεχνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο – Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος , Παραγωγικοί φορείς Τουριστικοί φορείς με την ευκαιρία του θεσμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής οικονομίας να προβάλλουμε τα αγροτικά μας προιόντα, τα προίόντα που έχουν αντικείμενο την χειρονακτική εργασία την Βιοτεχνία την μεταποίηση τον πολιτισμό μας και να την καταστήσουμε θεμέλιο λίθο προώθησης των προιόντων μας και του πολιτισμού μας.
Eλπίζουμε η ευχή και η προτροπή του Περιφερειάρχη για » Καλά μυαλά» να έχει τελικά ανταπόκριση από όλους μας.
Με εκτίμηση
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την » Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας»
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΟΔΙΩΤΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΚΟΚΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΣΟΦΡΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΒΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΜΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ «Η ΕΛΕΗΜΟΝΗΤΡΙΑ»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ