Αθλητικά

Ηρακλής: Νέα σκληρή μάχη και παράδειγμα αυταπάρνησης

Μία δεύτερη συνεχόμενη, δύσκολη νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των Μαριτσών, λόγω της αναζωπύρωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχής τους, που απείλησε την κοινότητά τους.
Όπως συνέβη την Κυριακή, έτσι και τη Δευτέρα, τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Ηρακλή βρέθηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή, συμμετέχοντας, με όποιο τρόπο και μέσο μπορούσε ο καθένας, όχι μόνο στην προσπάθεια διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και κατάσβεσης, αλλά και στην ανακούφιση των αποκαμωμένων πυροσβεστών με νερό και τρόφιμα, καθώς και στη διαδικασία εκκένωσης του χωριού, με βοήθεια κυρίως στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα, δεν έπαψαν να ενημερώνουν για την κατάσταση και για τις ανάγκες που προέκυπταν ανά πάσα στιγμή με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το ξημέρωμα βρήκε τους «ροπαλοφόρους» κατάκοπους, ταυτόχρονα όμως και βαθιά ανακουφισμένους, καθώς η μεγάλη ολονύκτια μάχη είχε κερδηθεί.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανώλης Παπαδημήτρης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους εκείνους που έδωσαν σκληρό αγώνα για να σωθούν τα Μαριτσά, είτε επρόκειτο για τους ντόπιους, είτε για τους κατοίκους άλλων περιοχών του νησιού που έσπευσαν επί τόπου για να προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Ειδική μνεία έκανε για τους νέους των Μαριτσών, υπογραμμίζοντας πως με τη συμπεριφορά τους και την αυταπάρνησή τους έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη, δύσκολη μέρα.
Η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια, με τον Μανώλη Παπαδημήτρη να δηλώνει συγκλονισμένος, τονίζοντας πως για πολλούς, χάθηκαν από μία στιγμή στην άλλη εικόνες των αναμνήσεων μίας ολόκληρης ζωής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου