Την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται πως δρομολογεί το άρθρο 10 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής. Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Νίκου Παππά.

Και αυτό επειδή το άρθρο του πολυνομοσχεδίου προβλέπει άμεσα να ισχύσει το ασυμβίβαστο για τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και οποιαδήποτε ιδιότητα που σχετίζεται με την κυβέρνηση -κάτι που θα ισχύσει και αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, εισάγεται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αυτό της κατοχής ή προηγούμενης κατοχής με οποιαδήποτε μορφή θέσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σε γραφείο μελών της Κυβέρνησης ή Κυβερνητικών Οργάνων ή Γενικών και Ειδικών Γραμματέων ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Παρότι η θητεία στο εν λόγω αξίωμα είναι πενταετής, η άμεση και αναδρομική ισχύς του άρθρου φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για την απομάκρυνση της κ. Θάνου.

Ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν, καθώς η δικαστικός κατείχε παλαιότερα τη θέση της υπεύθυνης του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ενώ είναι και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτογραφική» χαρακτηρίζει την εν λόγω τροπολογία σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία αντίκειται και στην κοινοτική νομοθεσία, η Ν.Δ. επιχειρεί να παύσει την επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, καταθέτει άμεσα ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή τη χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο».

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ