Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών στα Δωδεκάνησα

Ολοκληρώνεται το πρωί της Δευτέρας η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών στα Δωδεκάνησα από συνεργεία δικαστικών υπαλλήλων της Ρόδου, που συγκροτήθηκαν κατόπιν αιτήματος- αναφοράς της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και του Συνδυασμού «Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου».
Σκοπός της επανακαταμέτρησης, όπως ανέφερε στην αίτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι να διακριβωθεί, σε συνθήκες διαφάνειας, η πραγματική αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, για το οποίο προκύπτουν ερωτηματικά.
Υποστηρίζει ότι η μέχρι στιγμής απόπειρα επίσημης και άμεσης ενημέρωσης του κόμματος για τα αποτελέσματα των εκλογών σε επίπεδο Επικράτειας παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο Εσωτερικών και, μάλιστα, εκκρεμεί και δεν έχει απαντηθεί ούτε το αίτημα το οποίο υπέβαλαν αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να τους χορηγηθούν αντίγραφα των τηλεγραφημάτων που εστάλησαν προς το Υπουργείο από τους Εκπροσώπους της Δικαστικής Αρχής.
Διατείνεται ακόμη ότι η όλη διαδικασία κεντρικής συλλογής και καταχώρισης των αποτελεσμάτων γίνεται υπό τον έλεγχο της ιδιωτικής εταιρείας Singular Logic, χωρίς να προκύπτει εποπτεία του ηλεκτρονικού συστήματος εκ μέρους του Δημοσίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή χωρίς την απαιτούμενη διαφάνεια.
Επεσήμανε εξάλλου ότι πέραν της συνολικής ανάγκης διασταύρωσης και επιβεβαίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, συντρέχει και ειδικός νομικός λόγος και έννομο συμφέρον καταμέτρησης, που ανάγεται σε συγκεκριμένο δικαίωμα του κόμματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κόμμα δικαιούται επιχορήγησης για τις βουλευτικές εκλογές εφόσον υπερβεί σε ποσοστό το 1,5%.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, για το ποσοστό αυτό υπολείπονται 2.068 ψήφοι σε πανελλαδικό επίπεδο, δηλαδή λιγότερο από 1 ψήφος ανά 10 εκλογικά τμήματα, δηλαδή 1 ψηφοδέλτιο ανά 3.500 εκλογείς, σφάλμα που οπωσδήποτε πρέπει να ελεγχθεί εάν συνέβη, προκειμένου να μην στερηθεί το κόμμα το ανωτέρω κατοχυρωμένο πολιτικό δικαίωμα.
Στην επανακαταμέτρηση εκπροσωπείται δε από τον κ.Νίκο Γιαννακόπουλο και την κα Ευαγγελία Παναή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου