Την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην προσπάθεια για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας της Ανατολικής Αττικής, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
«Υπάρχει μια τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο στην πρόσκληση που έκανε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για συγκέντρωση ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων, φαρμάκων και τροφίμων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής, σε σημείο που οι ασχολούμενοι με την συλλογή τους –ο εντεταλμένος κ. Χρήστος Ευστρατίου, η εντεταλμένη κα Χαρούλα Γιασιράνη και ο ομιλών- να μην προλαβαίνουμε να γεμίζουμε φορτηγά και να τα μεταφέρουμε στις αποθήκες της ΠΝΑΙ. Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι πως ό,τι φέρνουν οι συμπολίτες μας, το φέρνουν με πολλή αγάπη. Να σημειώσω ότι έχουμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε και σχολικά είδη. Επειδή θα λειτουργήσουν σε ένα μήνα τα σχολεία, πρέπει να στηρίξουμε τους μαθητές με είδη ανάγκης. Μετά τα φορτία ιματισμού, φαρμάκων, ειδών υγιεινής και τροφίμων, θα ακολουθήσουν τα σχολικά είδη».

Ο “πόλεμος” επιστολών
με την ΔΕΥΑΡ
Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, ο αντιπεριφερειάρχης είπε, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την ανακοίνωση του Συλλόγου Περιβάλλοντος: «Εμείς είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τους ελέγχους που γίνονται. Βεβαίως, δεν θα τα δώσουμε προφορικώς αλλά μετά από γραπτή αίτηση. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε σαν ΠΝΑΙ. Τα αποτελέσματα δίδονται στην ΔΕΥΑΡ και στις υπηρεσίες μας. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΡ δεν μάς έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα, που κάναμε πριν από καιρό. Μείναμε στην επιστολή του γενικού διευθυντή της, κ. Μανώλη Διακομανώλη, ο οποίος με “επιπλήττει” επειδή –όπως λέει- δεν διάβασα τις επιστολές του σωστά. Θέλω να σταματήσει αυτή η διαμάχη. Διότι ο καθένας έχει…. “ράμματα” για την γούνα του άλλου, αρκετά! Να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και να πω και το εξής: κάποια στιγμή είχα μια “επίπληξη” από τον ίδιο τον δήμαρχο επειδή ήμουν –όπως είπε- αυστηρός με τον κ. Διακομανώλη. Του έστειλα την επιστολή που είχα λάβει από εκείνον, κι εκεί… έληξε η συζήτηση», όπως τόνισε.

Οι έλεγχοι σε
χώρους εστίασης
Σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε χώρους εστίασης, ο κ. Σωτρίλλης δήλωσε πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά αλλά δεν έχει διαπιστωθεί κάτι πολύ ανησυχητικό. Βέβαια, γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις, όπου απαιτείται, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε εντοπίσει κάτι τόσο σοβαρό για να σφραγιστεί κάποια επιχείρηση. Ωστόσο, οι έλεγχοι δεν σταματούν –και σε βραδινές εξόδους, βοηθώντας έτσι για καλύτερα αποτελέσματα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ