Ρόδος, Αύγουστος 2015, θερμοκρασία ± 40ο C, «ο ήλιος καίει την πέτρα» κι όμως δύο καλοί μας φίλοι, λάτρεις της Ρόδου και της Ελλάδας επέλεξαν τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου για να διανύσουν με πεζοπορία απ’ άκρο σ’ άκρο το νησί της Ρόδου και να φτάσουν από το Βορειότερο τμήμα του, το Ενυδρείο, στο Νοτιότερο, το Πρασονήσι για να στείλουν μηνύματα αγάπης, ελπίδας και δύναμης ψυχής σε όλο τον κόσμο.

Είναι ο Ben και η Gaynor Moorhouse από το Χάλιφαξ της Αγγλίας. Δύο νέοι άνθρωποι που με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τη Ρόδο και τη ζωή, τιμούν το νησί και το Αιγαίο μας και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο σε δύσκολους καιρούς.

Στόχος τους είναι η προβολή της Ρόδου και των νησιών μας μέσα από την ειδική διαδρομή και την πεζοπορία μπροστά από τα όμορφα τοπία, τα μνημεία και τα αξιοθέατα του τόπου μας. Υπάρχει ένας ακόμα μεγάλος στόχος. «Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό» παρατήρησε εύστοχα ο Νίτσε, ακόμα όμως και αν στο τέρμα της διαδρομής βρίσκεται το τέλος της ζωής, η δύναμη να παλέψεις για να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς, αποτελεί την απόλυτη αναμέτρηση με τον εαυτό σου. Έχοντας ως αφετηρία αυτές τις σκέψεις, ο Ben, η Gaynor, ο καλός τους φίλος Γιώργος Παπαγεωργίου από το Φαληράκι της Ρόδου και οι φίλοι τους που τους συνόδευσαν ως την αφετηρία στα «ελαφάκια» στην είσοδο του λιμανιού, τιμούν τη μνήμη του μεγάλου, αείμνηστου φίλου τους Steve Prescott. Ο Στήβ Πρέσκοτ ήταν ένας κορυφαίος και διάσημος αθλητής του rugby (ράγκμπι) στην Μεγάλη Βρετανία.

Ήταν νεότατος όταν ξεκίνησε η μάχη του με την επάρατη νόσο. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στομάχου και του έδωσαν λίγους μόνο μήνες ζωής. Ο Στήβ όρθωσε ανάστημα και ψυχή και έδωσε τη μεγάλη μάχη. Νίκησε γιατί έζησε επτά ολόκληρα χρόνια πέρα από το χρονικό ορίζοντα που του έδωσε η ιατρική επιστήμη. Νίκησε γιατί έγινε σύμβολο των ανθρώπων που παλεύουν και ενέπνευσε πολλούς άλλους να ορθώσουν το ανάστημα της ψυχής τους. Νίκησε γιατί συντάχθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα και σήμερα, μετά το θάνατό του, η μνήμη του είναι ζωντανή όπως και η εικόνα του που μαζί με τη σημαία της ομάδας του, ταξιδεύει από Ρόδο προς Πρασονήσι για να πει όσα θα ήθελε να πει εκείνος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης ήταν παρών στη σεμνή, απέριττη και συμβολική εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, εξ ονόματος του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής. Στη συνέχεια μαζί με τον εκπρόσωπο του Δήμου Ρόδου, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη και την Υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας Ρόδου και Κω κ. Ράνια Κοσσιώρη έδωσαν το σύνθημα της εκκίνησης και η προσπάθεια ξεκίνησε στέλνοντας μηνύματα ελπίδας παντού…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ