Αθλητικά

Ιππασία: Την Κυριακή ο 3ος αγώνας Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής 2021

Μετά από την 3η Άδεια Ικανότητας Αθλητή ιππικής αντοχής και δεξιοτεχνίας που θα γίνει σήμερα Σάββατο, την Κυριακή 4 Ιουλίου το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας Ρόδου θα διοργανώσει τον 3ο αγώνα Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης:
Τίτλος αγώνα: 3ος Αγώνας Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής 2021
Ημερομηνία διαξαγωγής : 4/7/2021
Τόπος διεξαγωγής: Ρόδος
Προκηρυσσόμενες κατηγορίες: Β ( 80-99χλμ.), Γ (60-79χλμ.), Δ & Δ Π.Ι.Ι. (40-59χλμ.), Ε & Ε Π.Ι.Ι. (20-39χλμ.)
Σύνθεση επιτροπών αγώνα διεύθυνση διοργάνωσης-εκπρόσωπος ΕΟΙ : Ηρακλής Μπάσδρας
-Κατηγορίες αγώνα- καρδιακοί παλμοί –τεχνικά χαρακτηριστικά
Κατηγορίες – ταχύτητες
• Η κατηγορία Β (80-99χλμ.) είναι ελεύθερης ταχύτητας με κατώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 12χλμ. την ώρα.
• Η κατηγορία Γ (60-79χλμ.) είναι ελεγχόμενης ταχύτητας με κατώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 10χλμ. την ώρα και ανώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 16χλμ. την ώρα.
• Οι κατηγορίες Δ & Δ Π.Ι.Ι. (40-59χλμ.) είναι ελεγχόμενης ταχύτητας με κατώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 10χλμ. την ώρα και ανώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 12χλμ. την ώρα.
• Οι κατηγορίες Ε & Ε Π.Ι.Ι.(20-39χλμ.) είναι ελεγχόμενης ταχύτητας με κατώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 8χλμ. την ώρα και ανώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 10χλμ. την ώρα.
Καρδιακοί παλμοί
Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων Καρδιακών Παλμών εντός των Κτηνιατρικών Πυλών είναι 64 παλμοί/λεπτό μέσα στα επόμενα 15 λεπτά από την ολοκλήρωση της φάσης. Στην Τελική Εξέταση (τερματισμός) ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων Καρδιακών Παλμών είναι 64 παλμοί/λεπτό μέσα στα επόμενα 20 λεπτά από τον τερματισμό. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων Καρδιακών Παλμών εντός των Κτηνιατρικών Πυλών δύναται να μειωθεί από την Κτηνιατρική Επιτροπή του Αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 816.9.2 του Κανονισμού Ιππικής Αντοχής.
-Βάρη (αθλητών)
Κατηγορία Β (80-99χλμ.) :Το ελάχιστο βάρος των όλων των αθλητών είναι 70 κιλά μαζί με όλον τον ιππικό εξοπλισμό.
Κατηγορία Γ (60-79χλμ.): Δεν υπάρχει περιορισμός κιλών.
Κατηγορία Δ & Δ.Π.Ι. (40-59χλμ.): Δεν υπάρχει περιορισμός κιλών.
Κατηγορία Ε & Ε Π.Ι.Ι.(20-39χλμ.) : Δεν υπάρχει περιορισμός κιλών.
-Προϋποθέσεις συμμετοχής: Για να συμμετάσχει ένα ζευγάρι ίππου – ιππέα στον αγώνα θα πρέπει:
α) ο ίππος να διαθέτει Εθνικό ή Διεθνές Διαβατήριο και να είναι τουλάχιστον :
• τουλάχιστον έξι (6) ετών για την κατηγορία Β (80-99χλμ.)
• τουλάχιστον πέντε (5) ετών για τις κατηγορίες Γ (60-79χλμ.) και Δ & Δ Π.Ι.Ι. (40-59χλμ.)
• τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών για τις κατηγορίες Ε & Ε Π.Ι.Ι. ( 20‐39χλμ.)
β) ο αθλητής/τρια να ανήκει σε οργανωμένο Σωματείο ενταγμένο στη δύναμη της ΕΟΙ και να έχει αποκτήσει την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής
γ) ίπποι και ιππείς να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις κατηγορίες Ε ή Ε.Π.Ι.Ι.(20-39χλμ.) για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες Δ & Δ Π.Ι.Ι. (40-59χλμ.)
δ) ίπποι και ιππείς να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον δύο φορές τις κατηγορίες Δ ή Δ.Π.Ι.Ι.(40-59χλμ.) για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Γ (60-79χλμ.)
ε) ίπποι και ιππείς να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον μία φορά την κατηγορία Γ (60-79χλμ.) για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Β (80-99χλμ.)
στ) κάθε ίππος μπορεί να αγωνιστεί μόνο σε μια κατηγορία στον Αγώνα
ζ) Παίδες αθλητές, που συμμετέχουν σε Αγώνα κατηγορίας Ε (20-39χλμ.), πρέπει να αγωνίζονται μόνο με Συνοδό. O Αθλητής-Συνοδός θα πρέπει να είναι δηλωμένος ως αγωνιζόμενος στον Αγώνα και να έχει τερματίσει επιτυχώς κατά το παρελθόν τουλάχιστον μία φορά κατηγορία 20χλμ. και άνω.
η) Ο Συνοδός Αθλητής μπορεί να ανήκει και σε διαφορετικό Σωματείο από αυτό στο οποίο ανήκει ο Παίδας Αθλητής τον οποίο θα συνοδεύσει αλλά δεν μπορεί να συνοδεύει περισσότερους από τρεις Παίδες Αθλητές ταυτόχρονα.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι χορηγός των επάθλων είναι τα «Καύσιμα Λυριστής», ενώ χορηγοί φιλοξενίας το «Fantasy resort hotel», η οικοδομικές επιχειρήσεις Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου και το εστιατόριο «Πολλωνιάτισα» .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου