Τοπικές Ειδήσεις

Αρνητικό το Τοπικό Συμβούλιο Κατταβιάς στην εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών στη χωρική αρμοδιότητα της Κοινότητας

Την απόφαση αυτή στηρίζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και ο Αθλητικός Σύλλογος της Κοινότητας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και το Τμήμα Μελετών και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου, προώθησαν στην Κοινότητα Κατταβιάς έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το Τοπικό Συμβούλιο θα πρέπει να γνωμοδοτήσει επί της εγκατάστασης νέων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη χωρική της αρμοδιότητα».

Το Τοπικό Συμβούλιο, αφού συζήτησε το θέμα Αποφάσισε Ομόφωνα ότι Δε Συμφωνεί

A. με την εγκατάσταση νέου Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ισχύος 32 MW Αιολικό (μονάδες ΑΠΕ) – 15 MW Συσσωρευτές (εγγυημένη) ισχύς στη θέση «Πελεκάνος», της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΙΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.,

B. Ούτε και στην εγκατάσταση

· «Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 60 kw στη (Θέση “ΓΥΡΟΥΧΙΑ” )», της εταιρείας ΤΑΜΠΑΚΗ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ.

· «Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 60 kw στη (Θέση “ΑΜΠΕΛΙΑ” )» της εταιρείας LIGHTWIND IKE.

· «Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 60 kw στη (Θέση “ΚΟΜΙΤΟΣ” )», της κ. Παρασκευουλάκου Χριστίνας.

· «Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 60 kw στην (Θέση “ΚΤΕΝΕΣ” )», της κ. Τσελεμπάνη Κατερίνας.

· «Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 60 kw στην (Θέση “ΓΕΡΑΝΟΣ” )», της εταιρείας Κ. ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

διότι η Κοινότητας της Κατταβιάς είναι ήδη βεβαρημένη με το εργοστάσιο της ΔΕΗ, τα Φωτοβολταικά και τα Αιολικά Πάρκα, οπότε και γνωμοδοτεί αρνητικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου