Ειδήσεις

Επεκτείνονται τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου στο κέντρο ψυχαγωγίας αστυνομικών και ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των υπαρχουσών.

Το έργο, προϋπολογισμού δαπάνης 69.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου και θεωρείται επείγον εξαιτίας της αύξησης των κρατουμένων για διοικητική απέλαση αλλά και των διαρκών μεταγωγών ποινικών για δίκες σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των συλλήψεων στο νησί.

Σημειώνεται ότι το έργο «επισκευή -διαμόρφωση χώρων κράτησης στο κτήριο (λέσχη) Α.Τ. Ρόδου Δωδεκανήσου», το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το έτος 2001 δεν έχει ακόμη παραληφθεί οριστικώς.

Η συγκεκριμένη εργολαβία στο διατηρητέο κτήριο της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα σε χώρο που τελούσε και τελεί υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, υπηρεσίας αρμόδιας για την επιβολή του νόμου σε βάρος πολιτών για αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες, είχε ξεκινήσει χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες.

Ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε σε χρήση, σάπισαν τα κάγκελά του στο χρόνο, παρουσιάστηκαν κατ’ επανάληψη βλάβες στο σύστημα παρακολούθησης και ασφαλείας ως και στο σύστημα ηλεκτροφωτισμού, υπήρξαν γελοιώδεις αποδράσεις και 11 έτη μετά, ακόμη δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί!
Εν πάση περιπτώσει με τη νέα εργολαβία θα δημιουργηθούν επτά επιπλέον κελιά και ένα ακόμα συγκρότημα τουαλετών αποτελούμενο από δύο W.C. με ενσωματωμένα ντουζ.

Θα αλλάξει η κεντρική είσοδος των χώρων κράτησης και θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον κελί στη θέση όπου ήταν η είσοδος μέχρι σήμερα. Θα ανακαινισθούν εξάλλου τα υφιστάμενα συγκροτήματα τουαλετών.
Η εξωτερική τοιχοποιία από την εσωτερική πλευρά θα αποξεστεί και θα απομακρυνθούν τα επιχρίσματα, στη συνέχεια θα τοποθετηθεί μεταλλικό πλέγμα τύπου «ΔΑΡΙΝΓΚ» και έπειτα θα η επιφάνεια θα επιχριστεί με ισχυρό τσιμεντοκονίαμα. Στην απέναντι πλευρά από τον φεγγίτη θα χτιστεί τοίχος και πάνω σε αυτόν θα τοποθετηθούν κάθετα κιγκλιδώματα με οριζόντιες σιδερένιες λάμες μέχρι την οροφή και σιδερένια θύρα όμοια με τα κιγκλιδώματα. Ο χώρος θα χρωματιστεί αφού επιχριστούν με ισχυρό τσιμεντοκονίαμα οι νέες τοιχοποιίες καθώς και τα κιγκλιδώματα.

Επίσης θα κατασκευαστεί μπατική τοιχοποιία για τον διαχωρισμό του κρατητηρίου από το διπλανό του κρατητήριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου