ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία τη Δευτέρα – Ποια μέρα θα γίνεται ο έλεγχος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τεστ κορωνοιος covid

Χωρίς self test θα πάνε τη Δευτέρα στα σχολεία μαθητές και εκπαι­δευ­τι­κοί καθώς από αυτή τη εβδο­μάδα θα ισχύει μόνο τεστ κάθε εβδο­μάδα.

Στο πλαίσιο της περαι­τέρω χαλά­ρω­σης των μέτρων της παν­δη­μίας , ανα­κοι­νώ­θηκε πρό­σφατα και το τέλος στο ένα από τα δύο self test την εβδο­μάδα, το οποίο γίνεται υπο­χρε­ω­τικά σε όλες τις βαθ­μί­δες και πριν την προ­σέ­λευσή τους στις σχο­λι­κές αίθου­σες.

Το ένα self test πρέπει να το κάνουν μέχρι και 24 ώρες πριν την προ­σέ­λευσή τους την Τρίτη το πρωί στα σχολεία.

Η ανα­κοί­νωση του υπουρ­γείου Παι­δείας ανα­φέ­ρει:

Οι μαθητές όλων των βαθ­μί­δων, εμβο­λια­σμέ­νοι και μη, καθώς και οι εμβο­λια­σμέ­νοι εκπαι­δευ­τι­κοί, θα προ­μη­θεύ­ο­νται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απρι­λίου, τρία δωρεάν αυτο­δια­γνω­στικά self test από τα φαρ­μα­κεία, προ­κει­μέ­νου να καλύ­ψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απρι­λίου έως και 15 Απρι­λίου 2022 και για την επι­στροφή από τις δια­κο­πές του Πάσχα.

Θα έχουν την υπο­χρέ­ωση να πραγ­μα­το­ποιούν το μονα­δικό self test έως και 24 ώρες πριν από την προ­σέ­λευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Οι γονείς/κηδε­μό­νες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιω­τι­κές σχο­λι­κές μονάδες και οι εμβο­λια­σμέ­νοι εκπαι­δευ­τι­κοί που απα­σχο­λού­νται σε αυτές εξα­κο­λου­θούν να δηλώ­νουν το απο­τέ­λε­σμα των self test στην πλατ­φόρμα self-testing.gov.gr και να εκδί­δουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι:

Ο προ­συμ­πτω­μα­τι­κός δια­γνω­στι­κός έλεγχος για τον νέο κορο­ναϊό μέσω αυτο­δια­γνω­στι­κής δοκι­μα­σίας (self test) είναι υπο­χρε­ω­τι­κός για όλους τους μαθητές και τις μαθή­τριες, εμβο­λια­σμέ­νους και μη, καθώς και για τους εμβο­λια­σμέ­νους εκπαι­δευ­τι­κούς.

Βεβαί­ωση αρνη­τι­κού self test οφεί­λουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβο­λια­σμέ­νοι εκπαι­δευ­τι­κοί.

Οι γονείς/κηδε­μό­νες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημό­σιες σχο­λι­κές μονάδες και οι εμβο­λια­σμέ­νοι εκπαι­δευ­τι­κοί που απα­σχο­λού­νται σε αυτές κατα­χω­ρί­ζουν τη δήλωση και το απο­τέ­λε­σμα στην πλατ­φόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδί­δε­ται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρ­μα­κεία γίνεται μόνο κατά τις εργά­σι­μες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διη­με­ρεύ­σεις και δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις να μπορούν να εξυ­πη­ρε­τούν έκτα­κτες ανάγκες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.