Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση για την αναστολή των δικών ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου

Από την Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. ‏Θωμαΐτσα Πατρώνα εκδόθηκε την 31η Μαρτίου 2020 η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.21159/27.3.2020 (ΦΕΚ 1074 τ. Β’) ‏Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Αμυνας-Υγείας- Δικαιοσύνης, αναστέλλονται από την 28.3.2020 έως και την 10.4.2020:
‏Α) Οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων. ‏Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων αναστέλλονται όλες οι δίκες ενώπιον του Πολιτικού Τμήματος του Εφετείου Δωδεκανήσου. Όλες οι δικογραφίες οι οποίες είχαν προσδιοριστεί να δικαστούν στο χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως 10.4.2020 στο Μονομελές και Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου αντίστοιχα (Πολιτικό Τμήμα) αποσύρθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο. Μετά την αναστολή των εργασιών, θα επανέλθουν για προσδιορισμό με κλήση του επιμελέστερου των διαδίκων.
‏Στο Ποινικό Τμήμα του Εφετείου Δωδεκανήσου, θα δικάζονται μόνο οι υποθέσεις, που αφορούν, εκδόσεις και κακουργήματα, που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι την 31.1.2021. Οι υποθέσεις που δεν θα εκδικαστούν, θα προσδιοριστούν εκ νέου από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, μετά το πέρας της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων.
‏Β) αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων.
‏Κατόπιν τούτου αναστέλλονται οι καταθέσεις στο Πολιτικό Τμήμα του Εφετείου Δωδεκανήσου, εφέσεων για προσδιορισμό, αιτήσεων αναίρεσης, πλην των αιτήσεων για τη χορήγηση ή ανάκληση προσωρινής διαταγής.
‏Αναστέλλεται η κατάθεση αιτήσεων προτίμησης, προτάσεων, κατάθεση κλήσεων, η κατάθεση δηλώσεων για παράσταση στο δικαστήριο, η παραλαβή αποφάσεων, η παραλαβή σχετικών, η κατάθεση παραιτήσεων από το δικόγραφο, η κατάθεση αναψηλαφήσεων και η κατάθεση γενικά εγγράφων για το δικαστήριο.
‏Αναστέλλεται η χορήγηση απογράφων και αντιγράφων των αποφάσεων.
‏Στο άρθρο τρίτο παρ. 2γ της ανωτέρω απόφασης επισημαίνεται, ότι «διενεργούνται διασκέψεις εξ αποστάσεως με τη χρήση υπηρεσιακών τεχνολογικών μέσων, καθώς και επείγουσες διασκέψεις με φυσική παρουσία».
‏Προς διευκόλυνση της ενημέρωσης των διαδίκων, μαρτύρων και συνηγόρων, η κατά την παράγραφο 2 περ. ε ‘ και παράγραφο 3 διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου, γνωστοποιούνται από το γραμματέα της έδρας στο Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Δικαστηρίου και αν το Δικαστήριο διαθέτει ιστοσελίδα, αναρτάται και σε αυτήν.
‏Η Γραμματεία του Εφετείου Δωδεκανήσου, θα λειτουργεί με μειωμένο ‏προσωπικό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου