Ειδήσεις

Ο Γιάννης Μηλιός στην Κω

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μηλιός.

Ο κ. Μηλιός ανέλυσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στις δράσεις και τα μέτρα εκείνα, που πρωταρχικά θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με παράλληλη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τόνωση της απασχόλησης μέσα από την αναδιάρθρωση της νομοθεσίας, έτσι που να στηρίζει τους εργαζόμενους, ξεκινώντας από τον βασικό μισθό στα 760 ευρώ.

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ- ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Αναλύοντας την οικονομική πολιτική που έχει το κόμμα του, εστίασε πάνω στην ανάγκη μιας σοβαρής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της χώρας, που θα οδηγήσει σε συνθήκες αναθέρμανσης και ανάπτυξης της οικονομίας, με παράλληλη αλλαγή στις πολιτικές και στις προτεραιότητες.
Παράλληλα θα χρειαστεί και αναδιάρθρωση του χρέους, με ανάλογο «κούρεμα».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν απέναντι στις τράπεζες και την απαράδεκτη στάση τους απέναντι στα κόκκινα δάνεια, για τα οποία είπε πως υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα αναλάβει να κάνει κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων, ώστε να πληρώνουν οι δανειολήπτες από το όποιο περίσσευμα θα υπάρχει, ανάλογα με τα εισοδήματά του. με άλλα λόγια – είπε – θα πάμε σε μια νέα «Σεισάχθεια».

Καταλήγοντας ο κ. Μηλιός, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, με λογικές που να στηρίζουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, γιατί μόνον έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και η επιλογή στις εκλογές του Μαΐου είναι μία, να νικήσουμε.

Βήμα της Κω

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου