Ρεπορτάζ

Στο εδώλιο σήμερα 26 επιχειρηματίες της Λίνδου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, θα καθίσουν σήμερα 26 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη Λίνδο, κατηγορούμενοι για λειτουγία εμπορικής επιχείρησης πλησίον αρχαίων καθ’ υπέρβαση της χορηγηθείσας αδείας.
Κατηγορούνται συγκεκριμένα ως υπαίτιοι του ότι στη Λίνδο την 27η Σεπτεμβρίου 2010 κατελήφθησαν από την 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων να λειτουργούν εμπορικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πλησίον αρχαιολογικού χώρου και να έχουν κατασκευάσει κλίμακες πρόσβασης στα δώματα των επιχειρήσεων τους, καθ’ υπερβαση των χορηγηθεισών σε αυτούς αδειών.
Οι 26 κατηγορούμενοι, εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους κ.κ. Π. Αποστολά, Π. Φουτούλη και Χρ. Καλογήρου, ελπίζουν πλέον σε νομοθετική επίλυση του προβλήματος που διαιωνίζεται με τη χρήση των χώρων του δώματος των καταστημάτων τους, ως χώρο κυρίας χρήσης.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γ. Ελευθερίου έχει μάλιστα ενημερώσει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς και βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Το θέμα των δωμάτων στη Λίνδο, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την αρχαιολογική υπηρεσία, που έχει και τον τελευταίο λόγο.
Στη Λίνδο δραστηριοποιούνται 153 επιχειρήσεις από τις οποίες, οι 50 είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με δώματα.
Σημειώνεται ότι σε 62 από τα 135 συνολικά καταστήματα που είχαν ελεγχθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 η αρχαιολογία διαπίστωσε ότι είχαν αρχαιολογικές εκκρεμότητες. Τα δώματα χωρίς αυθαίρετες κατασκευές αποτελούν κατά κοινή ομολογία το στολίδι της Λίνδου και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί καλόπιστα ότι προσβάλλει την αρχαιολογική υπόσταση της Λίνδου.
Είναι πόλος έλξης τουριστών και εκδηλώσεων (γάμοι αλλοδαπών).
Η μη χρήση των δωμάτων είναι γεγονός ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Λίνδου και θα επιφέρει ανεργία σε δεκάδες εργαζομένους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου