Ειδήσεις

«Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μέλλον της χώρας»

«Προ των ευθυνών της θα βρεθεί η κυβέρνηση τον Ιούνιο ακόμη και αν τώρα ξεπεράσει το σκόπελο. Τότε δεν αποκλείεται να χρειαστεί να  γίνουν δύσκολες επιλογές  σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την επιστροφή  στη δραχμή» .
Σε δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας προέβη χθες, σε συνέντευξη τύπου, συνεπικουρούμενος από τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμόθεο Παρακευά και τον πολιτευτή κ. Βάιο Καλοπίτα,  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός με αφορμή τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που είχε η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ήταν  ιστορική. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως δεν θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του προέδρου.  Του ζήτησα να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος. Αυτό θα δώσει δύναμη στις οργανώσεις. Αν ήταν ενεργοποιημένες δεν θα φθάναμε έως εδώ. Δεν ήταν  σωστό και ηθικό, το ΠΑΣΟΚ  να πληρώσει το τίμημα για όλα όσα έγιναν. Η ΝΔ έλεγε πως ήταν κόμμα αντιμνημονιακό αλλά δεν απέφυγε τα  μνημόνια», δήλωσε ο κ.  Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η λέξη «μνημόνιο» έχει ταλαιπωρήσει πολύ τους πολίτες.
«Μνημόνιο σημαίνει υπενθυμίζω και όχι υποχρεώνω.  Τώρα γιατί δεν κατατίθεται η σύμβαση  στη Βουλή; Σας θυμίζω τι έγινε  με τους συντελεστές του ΦΠΑ που είχαν  ενταχθεί στις μνημονιακές συμβάσεις. Οι αποφάσεις δεν εφαρμόσθηκαν γιατί το θέμα δεν ήρθε στη  Βουλή. Εμείς δεν λέμε όχι στην εξεταστική για τα μνημόνια. Να διενεργηθεί όμως και για το διάστημα  από το 2014 έως σήμερα. Να πέσει φως σε όλα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ οι εκλογές επιδείνωσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
«Έσυραν  τη χώρα σε εκλογές για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τελικά η κυβέρνηση πρότεινε τρία πρόσωπα και εξελέγη ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η χώρα όμως είναι πάλι χρεοκοπημένη. Τις δυσκολίες  παραδέχονται και τα στελέχη της κυβέρνησης. Εμείς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν από τις εκλογές. Ποιος θα μας δώσει τώρα τα χρήματα; Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει τι γίνεται για να μην τον κοροϊδεύουν.  Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μόνο 13 βουλευτές. Αν δεν είχε διασπαστεί θα είχε άλλους 15 .  Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όμως προτίμησε να δημιουργήσει ένα προσωπικό κόμμα και τελικά δεν εξελέγη. Τον είχα προειδοποιήσει πως θα συνέβαινε αυτό. «Αυτοί που έμμεσα στηρίζεις θα σε οδηγήσουν σε εξεταστική», του είχα επισημάνει. Η χώρα ήταν κατεστραμμένη πριν προβεί ως πρωθυπουργός  σε ανακοινώσεις από το Καστελόριζο. Εμείς θα μείνουμε πιστοί στις θέσεις μας  και θα διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει για τη χώρα», τόνισε ο κ.  Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο  βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην σύμπραξη των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
«Το μόνο κοινό σημείο τους  είναι η εξουσία και οι καρέκλες. Αν η κυβέρνηση  περάσει το σκόπελο τον Ιούνιο θα βρεθεί προ των  ευθυνών της. Η Ευρώπη λέει τα αντίθετα από ότι οι υπουργοί.  Εμείς θα στηρίξουμε τη χώρα ό,τι και αν συμβεί», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάποιο κοινό σημείο με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.
«Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου  θα πήγαινε να κάνει κυβέρνηση με τους   ΑΝΕΛ;  Θα πρότεινε  πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη ΝΔ  και  θα έκανε σύμπραξη με ένα μη αριστερό κόμμα; Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο  Ανδρέας Παπανδρέου είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι που κλήθηκαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα σε διαφορετικές εποχές», τόνισε ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε πως τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν στο  ΠΑΣΟΚ τα στελέχη που εντάχθηκαν στο κίνημα που ίδρυσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
«Εμείς μένουμε καθαροί. Το κόμμα   αυτο-καθάρθηκε.  Αυτοί που στήριξαν το κ.  Γ. Παπανδρέου να έρθουν πίσω γιατί το ΠΑΣΟΚ  έχει ιστορικό ρόλο να διαδραματίσει », δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση σχετικά με το πρόσωπο που θα πρέπει να διαδεχθεί τον κ. Ε. Βενιζέλο, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Θα πρέπει να γίνει ενωτική κίνηση.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διενεργήσουμε εκλογές τύπου 2007. Στην ηγεσία χρειάζεται ένα στέλεχος που θα ενώσει και θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη στη χώρα.  Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Καλώ όσους έφυγαν να επιστρέψουν στο κόμμα».
Σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς.  Θα του υποβάλω ερώτηση  για την έκτακτη εισφορά. Θέλω να απαντήσει επίσης και ποιοι είναι οι έχοντες στους οποίους αναφέρεται.  Πιστεύω ότι  με το ΦΠΑ θα τηρήσει το λόγο του και δεν θα έχουμε προβλήματα».
Ο κ. Κρεμαστινός κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να ομιλούν λιγότερο, να δουλεύουν και να μην κατηγορούν τους ευρωπαίους εταίρους, τους οποίους η χώρα έχει ανάγκη.
Σε ερώτηση αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Αν συνεχίσουμε  έτσι θα πάμε στη δραχμή. Η τραγική αλήθεια είναι  πως από το 2012 προσερχόμαστε συνεχώς στις κάλπες, ενώ κινδυνεύει  με χρεοκοπία η χώρα. Εμείς θα ψηφίσουμε φιλολαϊκά  μέτρα αρκεί όμως να μην καταρρεύσει η Ελλάδα».
Σχετικά με την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων,  ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Ακόμη και η κυβέρνηση της Ισπανίας ζήτησε να μην μας δώσουν χρήματα.  Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά. Να αναρωτηθούν οι πολίτες αν υπάρχει άλλη πορεία. Εγώ ζητούσα να γίνονται επενδύσεις. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ανάπτυξη και η χώρα θα καταστραφεί.  Τώρα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον ποιος θα προσφέρει χρήματα; Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου