Τοπικές Ειδήσεις

Οι κρατήσεις σε Κρήτη και Ρόδο, το 2018, κατά HolidayCheck, με τη Ρόδο να προπορεύεται

Με «καλά νούμερα» από πλευράς κρατήσεων και εσόδων, έκλεισε το 2018 για Κρήτη και Ρόδο, τις «ναυαρχίδες» του ελληνικού Τουρισμού, εγγράφοντας «παρακαταθήκες» για το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που αφορούν στις γερμανόφωνες αγορές και παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, το money-tourism.gr.

Πιο αναλυτικά, και οι δύο προορισμοί, «πέτυχαν υψηλά σκορ», μετά από συνεχόμενες καλές χρονιές, με την Ρόδο, να «προπορεύεται» σε ποσοστά, αλλά την Κρήτη να επιτυγχάνει μεγαλύτερα αποόλυτα μεγέθη. Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία της Ρόδου πέτυχαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, αύξηση εσόδων 9% και αύξηση κρατήσεων 7%, με τα κρητικά ξενοδοχεία αντίστοιχα να έχουν 7% αύξηση και στους δύο δείκτες, καταδεικνύοντας ότι το σμαραγδένιο νησί, είχε υψηλότερες τιμές.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Κρήτη πέτυχε έσοδα 44,7 εκατ. €, έναντι 41,6 εκατ., το 2017 και η Ρόδος 26,77 εκατ. €, έναντι 24,6 εκατ. το 2017.

Οι προορισμοί

Από πλευράς προορισμών, εντός των νησιών, στην Ρόδο τα ξενοδοχεία στο Φαληράκι πέτυχαν μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις τους, καθώς πέτυχαν αύξηση εσόδων 18% και αύξηση κρατήσεων 19%, ενώ οι διανυκτερεύσεις αύξηθηκαν κατά 15%, γεγονός που δείχνει μικρή μείωση της διάρκειας των πακέτων. Ακολουθούν τα Κολύμπια, με αύξηση στις κρατήσεις 12% και στα έσοδα 20%.

Στην Κρήτη τα Χανιά, αν και με μικρά απόλυτα μεγέθη, εμφανίζουν αύξηση 99% στα έσοδα και 65% στις κρατήσεις, ενώ πολύ καλές επιδόσεις είχε και ο Άγιος Νικόλαος, με 15% στα έσοδα και 16% στος κρατήσεις. Θετικά κινήθηκαν τα ξενοδοχεία τόσο στη Χερσόνησο, όσο και στο Ρέθυμνο, με αρνητικό πρόσημο, να έχουν μόνο τα ξενοδοχεία στην Γεωργιούπολη.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου