Ρεπορτάζ

Διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιδικία δύο αδελφών με Ροδίτη μετά την θανάτωση αδέσποτων γατών και την επίρριψη ευθυνών

Αναβλήθηκε για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας η εξέταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων της αιτήσεως που άσκησαν δύο αδελφές κατά ενός ημεδαπού για τον οποίο διατείνονται ότι τις συκοφαντεί παρουσιάζοντάς τες ως υπαίτιες για την θανάτωση γάτας τους.
Ο καθού που έχει ασκήσει μήνυση κατ΄αγνώστων για το ίδιο θέμα που εκκρεμεί υπέβαλε στο δικαστήριο χθες ανταίτηση που θα συνεκδικαστεί.
Στην ανταίτησή του ζητά να απαγορευθεί στις αδελφές να προβούν σε οποιαδήποτε προσβολή όλων των εκφάνσεων της προσωπικότητάς του στο μέλλον.
Εκθέτει ότι ανέκαθεν έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα ζώα και συμπονούσε ιδιαιτέρως τα αδέσποτα βοηθώντας όσα έβλεπε ότι υπέφεραν με προσωπικά του έξοδα και στερήσεις, βρίσκοντας στη φροντίδα αυτή που προσέφερε γαλήνη και χαρά. Τα περιέλθαπτε, τα τάιζε και φρόντιζε για την κτηνιατρική τους φροντίδα προκειμένου να είναι υγιή και ευτυχισμένα, όπερ και θεωρούσε αυτονόητο για έναν ευσυνείδητο άνθρωπο σε μια κοινωνία με πολιτισμό και αξίες.
Από τότε που μετοίκησε στην οικία ιδιοκτησίας του το έτος 2016 οι καθ’ών συνεχώς του παραπονούντο πως οι γάτες ουρούν στο χώμα της αυλής τους και παρά το γεγονός ότι τους εξήγησε πως οι αδέσποτες γάτες δεν μπορούν να περιοριστούν και πως έχει αναλάβει εκείνος με δικά του έξοδα πέρα από τη σίτισή τους να τις στειρώσει και να τις εμβολιάσει και πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην μπαίνουν στη δική τους αυλή εκείνες τον εξύβριζαν και συνέχιζαν να παραπονούνται.
Ισχυρίζεται ακόμη πως περί τις αρχές του έτους 2021 δύο αδέσποτες γάτες εξ όσων φρόντιζε αλλά και τρία δεσποζόμενα σκυλιά που είχαν φέρει οι ιδιοκτήτες τους για βόλτα στη περιοχή πέθαναν με φρικιαστικό τρόπο μετά από κατανάλωση δηλητηρίου (φόλας) μπροστά από την οικία τους.
Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση τόσο εκείνος όσο και οι ιδιοκτήτες των σκύλων κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστου.
Μετά από αυτό το περιστατικό και συγκεκριμένα τους θερινούς μήνες του έτους 2021, άλλη μία γάτα την οποία σίτιζε, βρέθηκε νεκρή σε προχωρημένη σήψη εντός της αυλής της οικίας τους.
Εντός του έτους 2021 εξαφανίστηκαν επίσης εν μία νυκτί και με διαφορά δύο ημερών, χωρίς να αφήσουν ίχνη δύο θηλυκά στειρωμένα γατάκια τα οποία περνούσαν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας εντός της αυλής του.
Ζώντας με τον φόβο ότι θα επαναληφθεί η δηλητηρίαση ζώων, τοποθέτησε στην αυλή του κάμερες ασφαλείας, δίχως να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα κανενός αφού απεικονίζεται μόνο η αυλή και η είσοδός του.
Τον Μάιο του έτους 2023 άλλα δύο γατάκια που ζούσαν μόνιμα στην αυλή του εξαφανίστηκαν και πάλι μέσα στη νύχτα με διαφορά δύο ημερών το ένα από το άλλο.
Επειδή δεν μπορούσε να βρεί λύση στο πρόβλημά του αποφάσισε να αγοράσει ηλεκτρονικά GPS εντοπισμού το οποίο προσάρμοσε στο κολάρο που φορούσαν οι τελευταίες δύο γάτες που είχαν απομείνει να φροντίζει, την μία εκ των οποίων την φρόντιζε από μωρό και ήταν πλέον οκτώ ετών, χρώματος άσπρου και μαύρου.
Στις 13 Νοεμβρίου 2023 επιστρέφοντας στην οικία του το μεσημέρι βρήκε στην αυλή του η οποία είναι πλακόστρωτη και πάντα καθαρή, χώματα και περιττώματα σκύλου.
Αναζητώντας απάντηση στο καταγραφικό υλικό της κάμερας ασφαλείας του είδε έντρομος τη δεύτερη των καθ’ ών να πετάει τα περιττώματα στην αυλή του. Αμέσως μετέβη στην αστυνομία όπου απαίτησε να της γίνουν συστάσεις.
Ακολούθησαν όπως διατείνεται κι άλλες συστάσεις και την 21η Νοεμβρίου 2023 δέχτηκε τηλεφώνημα από γείτονά του και τον ενημέρωσε πως η μαυρόασπρη γάτα του βρέθηκε σκοτωμένη!
Ισχυρίζεται δε ότι ουδέποτε υποχρέωσε ούτε προέτρεψε κανέναν να σχολιάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις των αντίδικων.
Στον αντίποδα οι δύο αδελφές διατείνονται ότι το περασμένο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους 2023, ο καθ’ ου αναζητούσε κάποιον από την γειτονιά που όπως ισχυρίστηκε του σκότωσε μια από τις γάτες του.
Εκείνες τις ημέρες κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία ώστε να λάβουν κατάθεση από εκείνες καθώς και από άλλα άτομα που ο ίδιος θεωρούσε ύποπτα σχετικά με το συμβάν που κατήγγειλε.
Από τα ανωτέρω, όπως αναφέρουν, δεν προέκυψε σύμφωνα με την αστυνομία κάποια ένδειξη τέλεσης αδικήματος από κανέναν εκ των προσώπων που θεωρούσε υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων.
Την 12η Νοεμβρίου 2023 και ενώ η δεύτερη των αιτουσών εξήλθε της οικίας της με σκοπό να μπει στο αυτοκίνητό της μόλις την αντίκρισε, όπως ισχυρίζεται, την εξύβρισε και την ρωτούσε απειλητικά αν του θανάτωσε εκείνη την γάτα του πριν από δυο χρόνια.
Την επόμενη ημέρα, και ενώ η πρώτη βρισκόταν στην οικία της και μιλούσε στο τηλέφωνο, ο καθ’ ου εισήλθε βίαια εντός και την εξύβρισε ενώ την 15η και την 23η Νοεμβρίου, η δεύτερη, κλήθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου ώστε να δώσει κατάθεση, η οποία αφορούσε μήνυση κατ’ αγνώστων που άσκησε ο καθ’ ού.
Οπως ισχυρίζονται την 21η Νοεμβρίου 2023, ο καθ’ ου ανήρτησε δημοσίευση στην σελίδα του Kυνοκομείου Ρόδου στο Facebook, η οποία αριθμεί 34.200 μέλη!!! με την οποία στοχοποιεί αρχικώς την πρώτη και στις επόμενες αναρτήσεις την δεύτερη. Ισχυρίζονται επίσης πως παρακινεί τους υπόλοιπους χρήστες μέσω επίκλησης στο συναίσθημα, καθώς δηλώνει ότι απειλείται.
Λόγω των αναρτήσεών του, όπως υποστηρίζουν, δέχονται καθημερινώς απειλητικά τηλεφωνήματα στην εργασία τους κ.α. ενώ υποστηρίζουν ότι υπέβαλε κακόβουλα σχόλια σε ιστοσελίδες όπως τα παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και φήμης «Tripadvisor» και «Google», με μοναδικό σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψή τους και κατ’ επέκταση την φήμη και την εικόνα των επιχειρήσεών τους.
Ο καθ’ ου εκπροσωπείται από την δικηγόρο κ. Μαρία Βερβέρη και οι αδελφές από τον δικηγόρο κ. Σταύρο Σκάρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Vespa76    03.12.2023 10:17

    Φίλος όταν αναλαμβάνεις τη σίτιση των αδέσποτων κ τα μαζεύεις σε γειτονιές που ζουν κ άλλοι καλύτερα να τα έχεις εντός της οικίας σου.Δε μπορεί ο καθείς να μαζεύει τα κόπρανα από το πρωί ως το βράδυ

Σχολιασμός άρθρου