Τοπικές Ειδήσεις

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: «10 Νοεμβρίου Συλλαλητήριο – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας»

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συνεδριάζοντας σήμερα 2/11/2020 αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου – συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις 10 Νοεμβρίου 2020 ώρα 11:00 πμ έξω από την Ένωση ξενοδόχων Ρόδου.

Κύρια αιτήματα, μας είναι:

1. Μονομερείς αναστολές για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

2. Επίδομα ανεργίας άνευ όρων και προϋποθέσεων για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους έως την έναρξη της σεζόν 2021 με πλήρη ασφαλιστική ικανότητα.

3. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ποσό των 60ο€

4. Επαναπρόσληψη όλων των συνάδελφων, την σεζόν 2021 με τα όσα προβλέπει ο Ν.1346/83 και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει ο νόμος και η ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, δηλαδή έως την 25η Μάιου 2021, ανεξάρτητα από το αν εργάστηκαν φέτος ή ήταν σε αναστολή.

5. Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Αναστολή πληρωμών πάγιων εξόδων π.χ. ρεύμα, νερό, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet. Μείωση ενοικίου κατοικίας όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και 100% έκπτωση για όσο διαρκεί η κρίση. Απαλλαγή από το ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα, ένδυση, φάρμακα και υπηρεσίες (φροντιστήρια, ιατρικές εξετάσεις κ.α.)

 

Οι εργαζόμενοι που θα παρευρεθούν έξω από την Ένωση Ξενοδόχων, βάση απόφασης του ΔΣ δεν θα φέρουν κομματικές σημαίες και διακριτικά. Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι υπεράνω οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης και ιδεολογίας, αυτός ο αγωνας είναι κοινός και ο στόχος ένας, να διασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας κατά την διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Καλούμε όλους συναδέλφους εποχιακά εργαζόμενους, να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο – συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 έξω από την Ένωση ξενοδόχων. Πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Οι συνάδελφοι που θα παρευρεθούν παρακαλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες γάντια και αποστάσεις)

 

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ

 

 

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου