Ειδήσεις

Πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιοκτητών Δωδεκανήσου κατά των εξοντωτικών προστίμων της ακίνητης ιδιοκτησίας

  • Αναδρομικό κρυφό “χαράτσι” στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με πρόστιμα της τάξεως του 100% σε βάθος εικοσαετίας.!!!

 

  • Έχοντας στόχο να αγωνιστεί για τα συμφέροντα χιλιάδων Δωδεκανησίων με μικρή και

μεσαία ιδιοκτησία, συγκροτήθηκε το προεδρείο του παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος στο Νομό Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα πρόκειται για 5μελές όργανο που απαρτίζεται από τους κκ Δημήτρη Αιβαλή (Μηχανικό ΕΜΠ) ως Πρόεδρο,  Σταμάτη Παπασταματίου (Αρχιτέκτονα Μηχανικό)

ως  Γενικό Γραμματέα,   Σάββα Πεταλά (Περιβαλλοντολόγο) ως Υπεύθυνο Τύπου & Επικοινωνίας και μέλη τους κκ Νίκο Αρβανιτίδη (Επιχειρηματία) και Βασίλη Καρνάβα (Ιδιωτικό Υπάλληλο).

Πρώτη προτεραιότητα του παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος στη Δωδεκάνησο, είναι οι επαφές με τους εκπροσώπους των Δήμων της Περιοχής μας με στόχο, να εκδοθούν αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων που θα υπερβούν την αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου Ν3345/2005 (άρθρο 5, παρ 1).

‘Όπως είναι  γνωστό, λόγω αυθαίρετης ερμηνείας του Νόμου που οφείλεται σε έκδοση σχετικής εγκυκλίου, επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες εξοντωτικά πρόστιμα που φτάνουν στο διπλάσιο των τελών καθαριότητας-φωτισμού,  αναδρομικά έως και εικοσαετία.!!!

Πρόκειται για τις περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτων οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)  στους Δήμους, εντός τριμήνου από την διακοπή.

Όλα αυτά όταν κανένας ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει ότι έχει τέτοια υποχρέωση και όταν οι Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται αρμοδίως από τη ΔΕΔΔΗΕ για τα ακίνητα που διέκοψαν ή που συνδέθηκαν με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Γιατί λοιπόν να τιμωρείται ο πολίτης για μία δήθεν παράληψη του όταν είναι εύκολο οι δημόσιες αρχές να ενημερώνει η μία την άλλη;

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μία ακόμα αυθαίρετη και αστήρικτη πρακτική έμμεσης δήμευσης των περιουσιών, σε μία περίοδο που ούτος ή άλλως η Ελληνική ιδιοκτησία βάλλεται ως φορολογικός “σάκος του μποξ”.

 

Αποτελεί πάντως ευχάριστη εξέλιξη ότι αποφάσεις που ζητούν οι Δωδεκανήσιοι ιδιοκτήτες, από τις Δημοτικές αρχές τους, ήδη έχουν ληφθεί από πολλά Δημοτικά Συμβούλια όπως Αθηναίων, Ηρακλειου, Αμαρουσίου, ενώ υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων παραγόντων του Δήμου Ρόδου, ως μεγαλύτερου ΟΤΑ του Νομού και έχουν δοθεί σχετικές διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία.

 

Κατά συνέπεια αναμένουμε από όλες τις Δημοτικές αρχές του Νομού μας, να υιοθετήσουν τη θέση του κεντρικού τους οργάνου με λήψη μέτρων που θα άρουν την αδικία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου